Hjemmelavet værtindegave - popcorn med saltkaramel
Antal 4poser (eller 1 bradepande)
Forb. tid: 5 minuttermin
Tilb. tid: 15 minuttermin
Samlet tid: 20 minuttermin
Ingredients
2spsksmagsneutral olie
1dlpopcornmajs
200gsukker
50gsmør
2tskhavsalt
1 ½tsknatron
Tilberedning
Hæld olien i en stor gryde og skru godt op for varmen. Tilsæt popcornene og skru ned på middelvarme, når de begynder at poppe. Lad låget være på og ryst gryden af og til. De er færdige, når de ikke popper længere. Efter de er færdige, hældes de på en bageplade med bagepapir, så de kan køle af.
Nu til karamellen. Fordel sukkeret på en pande og smelt det under svag/middel varme.
Vær tålmodig så det ikke brænder på. Når det er smeltet, tilsættes smør og 1 tsk havsalt.
Rør til en glat karamelmasse. Det tager ca et par minutter. Imens hældes popcornene tilbage i den store gryde, så de er klar til at få karamellen over sig.
Sluk for varmen på panden og put natron i. Det vil blusse op og skifte let farve. Rør rundt og hæld nu karamelmassen over popcornene. Vend det hele rundt. Du skal have fart på, da det størkner hurtigt. Husk det er meget varmt!
Fordel så popcornene så på bradepanden og drys med resten af saltet. Nu skal de bare køle af og så er de klar til at blive spist eller pakket ind til fine små gaver.