Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Hjemmelavet rabarbersaft
Antal
1
liter
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
2
timer
t
Samlet tid:
2
timer
t
1
minute
min
Ingredients
600
g
rabarber
(renset og skåret i stykker af 1 - 1,5 cm)
1
liter
vand
250
g
rørsukker
Kokkens noter
Blandingsforholdet er ca. 1:3. Afhængigt af hvor mild eller stærk du kan lide den.
Tilberedning
Hæld rabarber og vand i en stor gryde og bring det i kog. Lad det stå og simre i ca 20 min. Rabarberen skal gerne blive løs og trevlet i konsistensen.
Sluk for blusset og lad gryden stå og trække i en times tid.
Si derefter saften. Enten gennem et klæde eller en finmasket si.
Varm den klare saft op med rørsukkeret til det koger og sluk. Rør rundt til alt sukkeret er smeltet.
Hæld saften på skoldede flasker. Du kan eventuelt også skylde dem med atamon for længere holdbarhed.