Halloumi burger med karamelliserede rødløg og stegt squash
Antal 2burgere
Ingredients
Karamelliserede rødløg
2rødløg
20gsmør
1spsksukker
1spskmørk balsamico eddike
1tsktørret timian
Salt og peber
Stegt squash
¼squash
olivenolie til at stege i
salt og peber
Paneret halloumi
250ghalloumi
½dlhvedemel
1spsk hvidløgspulver
1æg
1dlpankorasp
½dlsesam
½tskflagesalt
1tskkværnet peber
Smagsneutral olie
Øvrige ingredienser
2brioche boller
2håndfuldefeldsalat
4spskaioli eller mayo
Tilberedning
Karamelliserede rødløg
Først sætter vi rødløgene over, så de kan stå og simre og karamellisere. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver.
2 rødløg
Opvarm smørret i en pande og tilsæt løgene, når smørret er smeltet. Steg dem ved middelvarme til de begynder at blive bløde og karamellisere. Det tager ca. 10 minutters tid. Imens kan du gøre de stegte skiver squash klar (se under 'stegt squash')
20 g smør
Tilsæt så sukker, balsamico eddike, tørret timian og lad det stege i nogle minutter til. Smag til med salt og peber. Slut for varmen på panden, når de er færdige.
1 spsk sukker, 1 spsk mørk balsamico eddike, 1 tsk tørret timian, Salt og peber
Stegt squash
Skær squashen i tynde skiver af ca 2 mm og steg dem på en pande i lidt olivenolie til de bliver gyldne. Husk at stege på begge sider. Krydr med salt og peber. Læg på dem en tallerken, når de er færdige.
1/4 squash, olivenolie til at stege i, salt og peber
Paneret halloumi
Skær halloumien i tre store skiver (a ca. 80 g pr skive). Du kan se, hvordan jeg har skåret dem i indlægget (den ene bliver skåret over, så hver bruger får 1 1/2 skive paneret halloumi). Hvis du skærer dem på en anden måde, så er det også fint.
250 g halloumi
Hæld mel og hvidløgspulver i en skål, et pisket æg i en anden og til sidst rasp, sesam og salt og peber i en tredje skål. Vend først 'halloumibøfferne' i mel, så i det piskede æg og til sidst i rapsblandingen.
½ dl hvedemel, 1 spsk hvidløgspulver, 1 æg, 1 dl pankorasp, ½ dl sesam, ½ tsk flagesalt, 1 tsk kværnet peber
Hæld rigeligt med smagsneutral olie på en pande og varm den godt op. Steg bøfferne til de bliver gyldne på begge sider og læg dem over på en tallerken.
Smagsneutral olie
Skær den ene halloumibøf over, så hver burger får 1 ½ stk. halloumi.
Så skal brugerne samles
Varm bollerne i ovnen eller i en brødrister (ved svag varme). Man kan også stege dem på en pande i noget smør. Nu skal burgerne samles. Start med at smøre bollerne med aioli eller mayo, så på med salat på den nederste, så paneret halloumi, så stegt squash og sidst med ikke mindst karamelliserede rødløg.
2 brioche boller, 2 håndfulde feldsalat, 4 spsk aioli eller mayo