Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Gulerodssalat med tahin og kikærter
Antal
3
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
1
dåse
kikærter
1
tsk
gurkemeje
1
tsk
spidskommen
6
store gulerødder
(eller det der svarer til to store håndfulde)
3
appelsiner
(2 til salaten, 1 til dressingen)
1
spsk
tahin
1
tsk
honning
½
lime, saften
1
spsk
olivenolie
1
tsk
spidskommen
½
granatæble
1
håndfuld
frisk mynthe
(finthakket)
2
spsk
sesam
Salt
Tilberedning
Si vandet fra kikærterne og dup dem tørre. Steg kikærterne på en pande med olivenolie, gurkemeje, 1 tsk spidskommen og salt. Ca. 5-10 min eller til de begynder at blive sprøde.
1 dåse kikærter,
1 tsk gurkemeje,
1 tsk spidskommen
Skræl gulerødderne og lav derefter papirtynde strimler. Enten med din skræller eller et mandolinjern. Hæld dem derefter over i en stor skål.
6 store gulerødder
Skær to appelsiner i små skiver og tilsæt til gulerødderne.
Nu til dressingen. Bland tahin, 1 tsk spidskommen, honning, saften fra 1 appelsin og limesaft og smag til med salt.
1 spsk tahin,
1 tsk honning,
1/2 lime, saften,
1 tsk spidskommen,
Salt
Bland nu både dressingen og de ristede kikærter sammen med salaten.
Drys med granatæble, finthakket mynte og sesam.
½ granatæble,
1 håndfuld frisk mynthe,
2 spsk sesam