Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Grønkålssuppe med timian
Antal
4
portioner
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
1
stort løg
2
fed
hvidløg
Olivenolie til at stege i
2
bagekartofler
Salt og peber
9
dl
vand
1
tsk
grønsagsbouillon
2
spsk
frisk timian
200
g
grønkål
250
ml
madlavningsfløde
Grønkålsknas:
300
g
grønkål
3
spsk
olivenolie
1
spsk
havsalt
Tilberedning
Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde i noget olivenolie.
Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre tern. Tilsæt dem gryden og krydr med salt og peber. Steg i 3-5 minutter.
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og hakket frisk timian. Lad det småkoge i ca 15 min. Imens kan du gå igang med toppingen (se nederst i opskriften)
Tilsæt så 200 g vasket og hakket grønkål og madlavningsfløde.
Lad det simre i ca 10 min og blend med en stavblender til suppen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Grønkålsknas:
Vask grønkål godt og dup tørt. Skær bladene fra stilkene og riv dem i mindre stykker.
Fordel dem på en bageplade og vend i olivenolie og salt.
Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 10-15 min.