Det svarer til en af de der små papkasser med dadler, som man kan finde i mange supermarkeders frugt- og grøntafdeling.
Tilberedning
Start med at lægge cashewnødderne i blød i en skål med vand. Her skal de ligge i minimum 1 time, så de kan blive dejligt cremede, når de bliver blendet.
200 g usaltede cashewnødder
Imens kan du gøre de andre ingredienser klar. Fjern sten fra dadlerne og kom dadlerne i en stor skål.
400 g dadler
Si kikærterne og dup dem tørre med noget køkkenrulle. Kom dem op i skålen.
1 dåse kikærter
Tilsæt også limeskal, limesaft og kakao.
2 lime, 2 spsk limesaft, 4 spsk bagekakao
Når tiden er gået, sier du vandet fra cashewnødderne og kommer dem i skålen. Bland det hele godt sammen og blend med en stavblender. Eller kom det hele i en foodprocessor. Blend til det får den ønskede konsistens. Jeg synes personligt det er lækkert med nogle små stykker cashewnødder i.
Bland så massen med kokosmel med en ske og rør det hele rundt. Tilsæt evt. mere kokosmel, hvis du synes massen virker klistret. Den kommer dog til at 'sætte' sig mere, når den kommer på køl.
2 dl kokosmel
Kom massen på køl i minimum 30 min. Tril derefter kugler i ønsket størrelse og vend dem i kokosmel. Sæt dem på køl i minumum 1 time. Kom dem evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigere.