* Du kan sagtens bruge salatost for en mindre intens smag. Alternativt kan du bruge en helt anden ost eller blot undlade ost.
Tilberedning
Vegetariske bøffer med quinoa og ærter
Tilbered og kog quinoaen efter anvisninger på pakken.
2 ½ dl quinoa
Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olivenolie på en pande og steg løg og hvidløg i 5 minutter ved middel varme.
60 g løg, 4 fed hvidløg
Hæld imens kogende vand over de frosne ærter i en si. Kom ærterne op i panden og steg dem med. Mos dem gerne lidt med bagsiden af en spatel. Steg i 5 minutter.
200 g frosne ærter
Kom quinoaen i en finmasket si og skyld med koldt vand, så det køler af. Kom det i en skål og hæld ærteblandingen i skålen. Kom æg, hvedemel, citronskal, mynte og salt og peber i og rør godt rundt.
Varm rigeligt med olivenolie eller en smagsneutral olie på en pande ved middelvarme. Form hurtigt bøfferne med let fugtige hænder og steg dem ca. 5 minutter på hver side eller til de bliver gyldne og sprøde. Der bliver ca. 8 bøffer, så du kommer til at have nogle til overs. De kan enten fryses eller gemmes til dagen efter. De smager også godt kolde.
Lynsyltede rødløg
Halver løget og skær det i tynde ringe. Bland løg med citronsaft,sukker og salt og stil dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
100 g rødløg, 2 spsk citronsaft, 2 spsk sukker, ½ tsk fint salt
Sådan samles burgeren
Rist bollerne og smør begge sider med aioli. Kom så feldsalat på, en bøf, nogle skiver feta, lidt rødløg og kom til sidst den anden bolle ovenpå. Det virker 'tørt', men det ændrer sig, når de får lov til at trække.