Denne pastinaksuppe med karry og æble, har jeg lavet rigtig mange gange efterhånden. Det er en super lækker suppe med en dejlig cremet konsistens. Pastinakker er heldigvis nemme at skrælle (de ligner lidt kæmpe gulerødder, men er hvide), så suppen er lavet på ingen tid.
Man klargør en masse grøntsager og så skal de bare stå og hygge sig til grøntsagerne bliver møre. Så blender man det hele og tilsætter madlavningsfløde (hvilket også kan undlades), smager til og så er der serveret.
Opskrift på pastinaksuppe med æble
Måske du tænker, at det er underligt at putte æble i en suppe. Det kan jeg egentligt godt forstå, men jeg lover det smager godt. Man skærer æblet i små tern og lader det simre indtil man blender hele suppen. Sødmen og syrligheden fra æblet kan et eller andet sammen med smagen af pastinak og karry.
Pastinaksuppe er nok ikke en af de mest udbredte supper, men den kan virkelig anbefales. Pastinakker har en mild og lidt sødlig smag. Den ligner til forveksling persilleroden, men man kan se forskel på dem, ved at kigge på toppen. Pastinakken har nemlig en dyb rod i toppen.
Prøv også min opskrift på panerede pastinakker – også kendt som veganske fiskefileter.
Tilbehør til pastinaksuppe
Toppins på supper er bare godt. Sådan er det 🙂 Og de er også gode til at få en suppe-skeptiker til at spise en god portion. Jeg kan da af erfaring fortælle, at min mand er noget mere positiv, når en suppe kommer med sprøde bacontern og måske noget pasta til.
På billederne her har jeg lavet hjemmelavede rugbrødscroutoner. Det har jeg gjort ved at skære et rugbrød i tern og riste det på en pande i noget olivenolie og så drysse med tørret timian og flagesalt. Det er super nemt og en god måde at få brugt noget halvgammelt rugbrød på. Man kan selvfølgelig gøre det sammen med brød.
Ellers kan jeg anbefale:
- Hjemmelavet pandebrød (som er meget nemt at lave selv)
- Creme fraiche
- Ristede græskarkerner eller solsikkekerner
- Bacontern
- En krydderolie
- Frisk persille
- Ovnristede kikærter (så tilfører man også noget protein til retten)
- Suppepasta
Inspiration til andre lækre supper
Er du også vild med supper, så har jeg her samlet nogle opskrifter på lækre supper, som jeg selv laver igen og igen 🙂
- Tomatsuppe med røde linser, gulerødder og squash
- Cremet tomatsuppe med mascarpone
- Butternut squash suppe med røde linser
- Jordskokkesuppe med stegte østershatte
- Gulerodssuppe med kokosmælk
- Linsesuppe med kokosmælk og røde linser
Reklamelinks er markeret med*
Pastinaksuppe med karry og æble
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk karry
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 500 g pastinakker
- 1 æble
- 1 l grøntsagsbouillon
- 2 dl madlavningsfløde
Tilberedelse
- Varm noget olie i en stor gryde. Hak løg og hvidløg i chunky stykker og put dem i gryden.
- Tilsæt karry, salt og peber.
- Skræl imens pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i gryden og rør godt rundt.
- Skræl æblet og skær det i både. Hæld dem i sammen med grøntsagsbouillon.
- Lad suppen simre i ca 20 minutter eller til grøntsagerne er møre.
- Blend med en stavblender til suppen får den rette konsistens.
- Tilsæt så madlavningsfløde (kan undlades) og smag til med salt og peber.
Giv pastinaksuppe i gave
Hvis du kender en, som ville blive glad for et hjemmelavet måltid, så kan du også hælde noget kold pastinaksuppe i et gammelt madglas eller i et patentglas og forære det væk. Det kunne eksempelvis være til en, der lige er flyttet hjemmefra, til de nybagte forældre, eller til en, der går gennem en svær tid. Det eneste man skal gøre, når man modtager sådan et her glas er at hælde indholdet i en gryde og varme suppen op.
Man kan sågar også fryse glasset som det er, hvis man ikke har mulighed for at spise pastinaksuppen inden for et par dage.
Pynt suppen med noget stof eller papir på toppen, et sødt bånd og en personlig hilsen. Vupti, så har man en rigtig betænksom lille gave.
Du kan se alle mine opskrifter på spiselige gaver/værtindegaver HER, hvor der både er opskrifter i det søde og salte køkken.