Her en opskrift på den lækreste ret med pasta vendt i en cremet spinatsovs, som lynhurtigt kan bikses sammen. Jeg tør næsten godt love, at selv spinatskeptikerne, vil elske denne ret 😉
Det er lidt ligesom pasta-pesto, men meget mildere og lettere i smagen og konsistensen. Faktisk tror jeg bedre, at jeg kan lide denne ret end pasta-pesto, da der ikke er noget olie i denne sovs.
Vi spiste den til noget kylling, men du kan bruge pastaretten som tilbehør til alverdens mad. Eller du kan evt. pimpe den med noge grønsager og spise den som et måltid i sig selv.
Her brugte jeg frisk pasta, men du kan bruge lige præcis den pasta, du har lyst til 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Pasta i spinatsovs
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g frisk pasta (evt fuldkorn)
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 200 g frisk spinat
- ¼ liter madlavningsfløde
- 1 dl vand
- Salt og peber
- 4 mellemstore tomater
- olivenolie til at stege i
- parmesan til at drysse oven på
Tilberedelse
- Sæt vand over i en stor gryde og hæld pastaen i, når det begynder at koge.500 g frisk pasta
- Imens du venter på vandet, kan du gå igang med sovsen. Hak hvidløg og løg og steg det på en pande i olivenolie.2 fed hvidløg,1 løg
- Svits et par minutter og tilsæt den friske spinat, madlavningsfløde og vand.200 g frisk spinat,1/4 liter madlavningsfløde,1 dl vand
- Lad det simre i ca 10-15 minutter til spinaten er ‘faldet sammen’ og smag til med salt og peber.Salt og peber
- Hæld spinatblandingen i en blender eller i en skål og brug en stavblender (det gjorde jeg) og blend til konsistensen bliver mere flydende.
- Når pastaen er færdig hældes vandet fra og pasta og spinatsovsen blandes. Server med lækre friske tomater på toppen og evt noget revet parmesan.4 mellemstore tomater,parmesan til at drysse oven på