Disse pandebrød med kartofler er nogle af de bedste pandebrød, jeg nogensinde har smagt. De er nemme at lave, og kan blandt andet spises til diverse gryderetter og supper.
Server dem eksempelvis til denne vegetarisk paprikagryde, vegetariske linseret med grønne linser eller denne dahl med belugalinser. Jeg har også endnu flere opskrifter på lækre vegetarretter her.
Pandebrød med bagepulver
De er lavet med bagepulver, så de kræver ingen hævetid. Det er også minimalt, hvor meget de skal æltes, da dejen blot skal hænge sammen. Når den gør det, så deler man den i fire lige store dele, og så kan man rulle dem ud mellem to stykker bagepapir. Bagepapiret er så de ikke sidder fast på kagerullen, da dejen er klistret i det. Man kan også bruge hænderne til at presse dejen flad eller en flad genstand, hvis man ikke har en kagerulle.
Så er de faktisk klar til at blive stegt på en pande i olie. De skal have ca. 4-5 minutter på hver side. Gerne så de bliver let gyldne og sprøde udenpå. Ikke alt for sprøde, da man også skal kunne bøje dem og bruge dem som ‘ske’ til lækre gryderetter og supper.
Tjek også denne opskrift på nemme pandebrød uden gær. De er penslet med hvidløg, sesam og nigellafrø.
Fladbrød med kartofler og hvidløg
Det specielle ved disse pandebrød er, at de blandt andet består af moste kogte kartofler. Derfor er de især nemme at lave, hvis du alligevel har nogle kogte kartofler på lager. Det er en god måde at få dem brugt på! Og ellers så er det bare med at koge nogle. Som du kan se på billederne af den rå dej, så har jeg most dem, men der er stadig små stykker kartoffel i. Man kan selv bestemme, hvor meget man moser dem, men jeg synes det er lækkert, at pandekagerne er lidt rustikke i det.
Jeg elsker kartofler og har altid gjort det. De er billige, mætter godt, man kan lave mange forskellige ting med dem og så er det nemt at få dem danske og økologiske. Som barn var en af mine favoritter kartoffelmos. I dag er jeg stadig vild med kartoffelmos, men nu har jeg flere favoritter. Disse hash browns/kartoffelpandekager er eksempelvis virkelig lækre og det samme er de her knuste kartofler med hvidløg og basilikum.
Reklamelinks er markeret med*
Pandebrød med kartofler
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 mellemstore kartofler (350 gram)
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl hvedemel
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk bredbladet persille
- 2 tsk flagesalt
- 1 tsk friskkværnet peber
Tilberedelse
- *Skræl kartoflerne. Skær dem i tern og kog dem til de er møre. Mos dem og lad mosen køle helt af. Jeg synes det er lækkert, hvis den er lidt chunky i konsistensen.
- Hak persillen fint og pres hvidløgene. Mix alle ingredienserne i en skål og bland det hele sammen.
- Du skal ikke ælte dejen, den skal bare hænge sammen. Jeg synes, det er nemmest at bruge en hånd. Så kan du også mose evt. store sykker kartofler.
- Opdel dejen i fire lige store stykker med en kniv
- Tag et af stykkerne og placer det på et stykke bagepapir. Put et nyt stykke bagepapir over og rul så kagerullen over. På den måde, så klistrer dejen hverken fast til bordet eller kagerullen. Se billedet i indlægget, hvis du er i tvivl om, hvad jeg mener.
- Steg dem på en pande i rigeligt med olivenolie. De skal steges i 4-5 minutter på hver side ved middelvarme. De skal gerne blive let gyldne og sprøde. Genemmebagte, men stadig med en kosistens, så de kan bøjes og bruges til at skovle mad op med.