ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost

Nem og lækker aftensmad. Ovnbagt gnocchi, som flyder rundt i en cremet sovs med porrer og svampe med et låg af smeltet ost. Klar på 30 minutter.

Ovnbagt gnocchi – nem vegetarisk aftensmad

Denne her ret er en virkelig lækker vegetarisk comfort food ret. Server den evt. med en grøn salat til. Så fungerer retten også udemærket til gæstemad. Hvis du følger med her på bloggen eller min IG, så ved du, at jeg elsker gnocchi retter. For mig så er det en hverdagsluksus og man kan lave de skønneste retter med gnocchi. Jeg ved, at ikke alle er fan, men overvej lige, om ikke de skal have en chance til 😉 Denne ret er i hvert fald vildt lækker! Bestemt ikke sidst opskrift jeg kommer til at lave med ovnbagte gnocchi.

ovnbagt gnocchi vegetarisk aftensmad

Få opskriften på ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost her:

Reklamelinks er markeret med*

ovnbagt gnocchi
4,84 fra 6 stemmer

Ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost

Nem vegetarisk comfort food, som både er nemt at lave og som smager fantastisk. Sovsen er cremet og fuld af porrer og svampe og oven på ligger der et låg af smeltet mozzarella. 2-3 personer. Se step by step billeder nederst i indlægget.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

  • 3 porrer
  • 200 g brune champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 dl kogende vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 500 g gnocchi (friske og færdiglavede*)
  • 1 kugle frisk mozzarella (125 g)

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Vask porrer og svampe og snit dem i tynde strimler. Hak hvidløg fint og steg det hele i olivenolie i ca. 10 minutter. Tilsæt timian.
    3 porrer,200 g brune champignon,2 fed hvidløg,2 tsk tørret timian,2 spsk olivenolie
  • I mens opløses grøntsagsbouillonen i 2 dl kogende vand, så du har det klar.
    2 dl kogende vand,1 terning grøntsagsbouillon
  • Tilsæt så hvedemel til grøntsagerne, rør rundt og tilsæt så kogende vand med opløst bouillon, madlavningsfløde, sennep, citronsaft og peber og salt. Lad det simre i 10 min. Tænd for ovnen (200 grader varmluft), så den bliver varm.
    1 spsk hvedemel,1 tsk dijonsennep,2 tsk citronsaft,3 dl madlavningsfløde
  • Tilsæt gnocchi og rør rundt i ca. 2 minutter. Jeg bruger frisk gnocchi og det behøver ikke blive kogt før, da det koger i sovsen i ovnen.
    500 g gnocchi
  • Put i en form (jeg har brugt en springform her) og put frisk mozzarella på toppen, som du river i mindre strykker.
    1 kugle frisk mozzarella
  • Bag i 15 minutter eller til retten er gylden på toppen og osten er smeltet.

Noter

* Du kan se hvilke gnocchi jeg bruger nederst i indlægget.

Videoopskrift

YouTube video
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,84 fra 6 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Video: Sådan laver du ovnbagt gnocchi med porre, svampe og ost

Oftest stillede spørgsmål til ovnbagt gnocchi:

Hvad er gnocchi?

Gnocchi er en speciel type pasta, som laves af kartofler og som enten kan koges, steges eller bages i ovnen. Man kan lave sin egen gnocchi selv, men man kan også finde fine købe varianter.

Hvor mange dage kan retten holde sig?

Den kan sagtens holde sig i et par dage i køleskabet. Du kan varme den i ovnen eller smide resterne på en pande. Evt. med lidt vand. Jeg har desværre ikke erfaring med at fryse retten, men det vil jeg tro, at man godt kan.

Kan man bruge andre grøntsager?

Ja, det kan man godt. Du kan skifte grøntsagerne ud, som du har lyst. Jeg tror eksempelvis at retten også kunne være lækker med små buketter broccoli eller med spinat. Jeg ved også, at der er mange, som ikke bryder sig om svampe og dem kan man også vælge at undlade og så i stedet bare tilsætte endnu flere porrer. Jeg vil dog virkelig anbefale, at man giver dem et skud i denne ret 🙂

ovnbagt gnocchi opskrift

Her finder du flere opskrifter med gnocchi

Hvis du også er vild med gnocchi, så har jeg samlet en række af mine yndlingsopskrifter her:

Gnocchi med tomatsauce og burrata
Gnocchi med tomatsauce og burrata er en simpel, men lækker ret, der kombinerer bløde gnocchi og en smagfuld sauce med cherry tomater og cremet burrata ost. Opskriften giver til 2-3 personer. Server evt. med en grøn salat til.
Gå til opskrift
vegetarisk gnocchi med tomatsauce og burrata
Vegetarisk gnocchi opskrift med rosenkål og brunet citronsmør
Vegetarisk gnocchi med sprøde, stegte rosenkål, hvidløg, salvie og brunet citronsmør. Nemt og virkelig lækkert!
Gå til opskrift
vegetarisk gnocchi opskrift med rosenkål

Du kan også finde mange flere opskrifter på lækker vegetarisk aftensmad her.

ovnbagt gnocchi med porrer og svampe
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,84 from 6 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments