Vegetariske gryderetter
Her finder du en masse nærende og lækre vegetariske gryderetter. De er især gode, når det er gråt og koldt udenfor. De er fyldt med diverse linser, bønner og grøntsager.
De fleste af mine vegetariske gryderetter kan laves på en helt almindelig hverdag. De er super nemme (især når du har lavet dem flere gange), da de mest af alt passer sig selv, når først du har tilføjet alle ingredienser til gryden. Lav evt. en dobbeltportion og fyld fryseren med din yndlings vegetar gryderet. Det vil du takke dig selv for en dag, hvor overskuddet eller tiden ikke er der.
Her har jeg samlet alle mine bedste vegetariske gryderetter. Jeg håber, du kan blive inspireret og finder frem til en vegetar gryderet eller flere, som du får lyst til at lave igen og igen.
Tjek også alle mine opskrifter på nemme vegetarretter.
Tilbehør til en nærende vegetar gryderet
Mange af mine vegetar gryderetter kan sagtens spises som de er. De indeholder en masse teksturer og smage, og man behøver faktisk ikke noget til dem. Ofte kan jeg dog godt lide at servere ris eller kogt quinoa til. Jeg kan også anbefale disse nemme pandebrød, som smager himmelsk, når man dypper dem i en dahl eksempelvis.
Vegetarisk simremad med linser og bønner
Som oftest tilsætter jeg linser og bønner i mine vegetar gryderetter, da de tilfører protein til retten og gør, at den mætter længere.
Du kan enten købe dem i dåse eller du kan købe tørre linser og bønner. Linser kræver at du koger dem mellem 20-30 minutter, alt afhængigt af, hvilken type du bruger. Hvis du vælger at bytte en type linser ud med en anden type linser i en af mine opskrifter, så vær opmærksom på, at det kan påvirke simretiden.
Tørrede bønner skal som oftest stå i blød i mange timer, og derefter har de en længere kogetid. Der er mere arbejde i dem, men til gengæld er der mange penge at sparre, og du kan sagtens koge en masse og gemme til flere dage eller fryse dem ned. Så har du altid bønner på lager, hvis du får lyst til at lave en gryderet uden kød.