Nemme og sunde opskrifter med butternut squash. Find alt fra supper, gryderetter og hasselback butternut squash.
En fantastisk og meget alsidig grøntsag, som jeg altid spiser en masse af om efteråret. Det er en grøntsag, der både kan koges, moses, steges og bages, så der er virkelig mange muligheder. Den kan både bruges i det salte køkken, men også i det søde til eksempelvis muffins og tærte.
Først får du opskrifterne, som du kan gå på opdagelse iog længere nede svarer jeg på nogle af de spørgsmål, som jeg oftest får, når jeg deler opskrifter med butternut squash.
Sunde opskrifter med butternut squash
Hasselback butternut squash
Præcis som man laver hasselback kartofler og hasselhack knoldselleri, så kan man også lave hasselback butternut squash. Det smager fantastisk og er lækkert som tilbehør. Min version er med olivenolie, flagesalt og timian
Gnocchi med butternut squash og grønkål
Det her er seriøst en af mine yndlings opskrifter med butternut squash. Stegte gnochhi, bagt og karameliseret butternut squash med stegt salvie, hvidløg og grønkål. Det er ægte comfort food og god mad til gæster.
DU FINDER OPSKRIFTEN HER
Se også mine andre opskrifter med gnocchi her.
Butternut squash suppe med røde linser
En af mine yndlingssupper. En cremet suppe med butternut squash og røde linser. Linser tilføjer ekstra protein og gør, at suppen mætter godt og længe.
Du kan også gå på opdagelse i mit suppe-arkiv her.
Vegetarisk ret med butternut squash og lime
Denne opskrift med butternut squash er en super lækker vegetarisk gryderet med både kikærter, blomkål og grønkål. En meget nærende ret, som man kan varme sig på, når det er koldt udenfor.
Kan man spise skrællen på butternut squash
Ja, det kan man sagtens, så der er ingen grund til at stå og bøvle med at få den af (og lade lækker mad gå til spilde). Du skal selvfølgelig så sørge for at vaske dit græskar grundigt inden brug. Skrællen bliver helt blød og lige til at stikke en gaffel igennem, når du bager eller koger den.
Kan butternut squash fryses?
Ja, det kan det sagtens. Dog egner det sig bedst til suppe og mos efter frost, da det mister noget af sprødheden.
Kan man spise kernerne?
Ja. Først skal de skyldes, så alt ‘kødet’ fra græskaret kommer af og så skal de tørres. Derefter kan du riste dem i ovnen med lidt olivenolie og flagesalt. De smager fantastisk på salater eller på en suppe.