Nemme ovnbagte rösti

De her er ovnbagte røsti, så de er en del sundere end købeversionen, og så smager de bare super godt! Jeg har lavet dem med kartofler og gulerødder, men du kan sagtens bytte ud og bruge de rodfrugter, du nu har lyst til.

Du kan spise dem som tilbehør til det meste. Til en god salat og nogle fritter, til en bøf eller du kan bruge dem i en sandwich.

Nemme ovnbagte rösti med kartofler og gulerødder

Ovnbagte rösti er super nemme at lave selv. Det kræver bare, at du skræller og river nogle grøntsager, blander med de andre ingredienser og dupper nogle små portioner på en bageplade. Alt fedtstof er sparret væk og du behøver ikke stå og stege og vende.

Se også min opskrift på sprøde rösti lavet af knoldselleri.

Ovnbagte rösti

Tilbehør til ovnbagte rösti

Du kan spise ovnbagte rösti til alverdens mad. Enten kan de fungere som tilbehør, eller de kan udgøre hovedrollen til en vegetarisk aftensmad.

Spis dem eksempelvis til denne lækre spidskålssalat med æble og ristede sesam, smørstegt spidskål, knuste rosenkål med revet parmesan eller  denne quinoasalat med hokkaido og kikærter.

Ovnbagte røsti

Kan de laves på en pande?

Ja, du kan sagtens tage ‘farsen’ og stege på en pande i rigeligt med olie. Det er også super lækkert. Så bliver de mere sprøde og gyldne uden på.

Kan man fryse ovnbagte rösti?

Ja, man kan sagtens fryse dem og så lune dem i ovnen, når det er spisetid.

Reklamelinks er markeret med*

Nemme ovnbagte rösti 1
5 fra 1 stemme

Nemme ovnbagte rösti

De her er ovnbagte rösti er en del sundere end købeversionen, og så smager de bare super godt! Jeg har lavet dem med kartofler og gulerødder, men du kan sagtens bytte ud og bruge de rodfrugter, du nu har lyst til.
Antal: 15 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser 

  • 500 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk oregano

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Riv kartofler, gulerødder og løg på den grove side af rivejernet. Pres vandet ud og put det i en skål.
    500 g kartofler,250 g gulerødder,1 løg
  • TIlsæt æg og krydderier og rør godt rundt.
    3 æg,1 tsk salt,1 tsk peber,1 spsk tørret timian,1 spsk oregano
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Fordel ca 1 spsk pr rosti på en bageplade med bageapapir.
  • Bag i ovnen i ca 25 min.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Ovnbagte røsti med gulerødder og kartofler
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments