Denne opskrift på spinatroulade med smøreost, skinke og ruccola har jeg lavet en hel del gange. Det er en sund, nem og dejlig let madroulade, som kan varieres alt efter, hvilket fyld man vælger at putte i. Jeg giver nogle bud senere i dette indlæg, hvor jeg også kommer med vegetariske forslag.
Rouladen er genial til frokost eller et brunchbord. Den kan også bruges i madpakken, da den spises kold. Den er spækket med proteiner og så er den glutenfri. Uden at være ekspert, så er jeg ret sikker på, at den også er LCHF venlig, men det må du hellere lige selv tjekke op på.
Opskrift på spinatroulade med skinke
Du forbinder måske mest roulade med dessert. Måske endda de der helt billige roulader fra supermarkedet, som kan holde i evigheder. Det eneste denne her spinatroulade har tilfælles med dem med chokolade og hindbær er formen. Denne madroulade består af spinat, æg og salt og peber. That’s it. Og fyld selvfølgelig. Men selve ‘dejen’ består af en hulens masse spinat, som er blevet blendet og vendt med piskede æggehvider. Hvis du godt kan lide spinat, så tjek forresten også alle mine opskrifter med spinat her.
Når den har været i ovnen og er kølet af, så kan man nemt rulle dejen, uden at den knækker. Bare man sørger for at sprede dejen godt ud på bagepladen, når man bager den, så den ikke bliver for tyk. Når den er kølet af, er det bare med at fylde den med dit yndlingsfyld. Jeg kan godt lide denne kombination, som er super klassisk.
Forslag til madroulade fyld
Som skrevet, så kan man putte mange forskellige slags fyld i sådan en her spinatroulade. Her kommer nogle forslag, men du kan helt sikkert selv fortsætte listen:
- Kylling, smøreost og spinat
- Laks, smøreost og ruccola
- Tunmousse
- Hummus, spinat og soltørrede tomater
- Hakkede oliven og smøreost
Jeg vil helt klart anbefale, at man har en smørrelse i af en art, da den ellers ikke vil hænge sammen, når man ruller den. Det kunne eksempelvis være smørreost (der findes en masse med forskellige smage også) eller en hummus/bønnespread. Jeg har flere opskrifter lige her.
Reklamelinks er markeret med*
Spinatroulade
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 450 g frossen spinat
- 4 æg (delt op i æggeblommer og æggehvider)
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 200 g smøreost
- 150 g skinke
- 1 håndfuld ruccola
Tilberedelse
- Tø spinaten op i en gryde og pres derefter al væsken ud.
- Lad spinaten køle lidt af og bland den med salt, peber og æggeblommer i en food processer og blend det.
- I en anden skål piskes æggehviderne, så de bliver stive.
- Vend derefter forsigtigt hviderne i spinatblandingen, så det bliver en rigtig luftig ‘dej’.
- Fordel massen på en bageplade med smurt bagepapir. Den skal være ca. 1/2 cm høj.
- Bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 13 minutter og lad den køle helt af.
- Smør med smøreost og fordel skinke og ruccola på bunden. Rul den derefter ligesom en normal roulade og skær ud i skiver på ca. 1-1,5 cm.
Tilbehør til madroulade med skinke
Som jeg også skrev først i indlægget, så kan denne madroulade både serveres morgen og middag. Egenligt også aften. Faktisk serverede jeg den for min mands forældre en af de første gange, vi havde dem ovre på besøg. Det var i vores lille et-værelses på Nørrebro. Åh, det var tider. Men nok om det! Lad mig i stedet dele nogle forskellige forslag til, hvad man kan servere den med.
Det kunne eksempelvis være disse ovnbagte broccoli hapsere, sprøde pomfritter af søde kartofler, en salat med spidskål, avocado og cashewnødder eller hvad med denne rødbedesalat med feta og sesam. Så er der ligesom dømt rent farvefest på tallerkenen.