Her har du opskriften på en virkelig lækker og nem skinkestang. Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, så har jeg en ret bred og blandet madsmag. Nogle gange, så står den på dahl med belugalinser, vegetariske spinatfrikadeller og glutenfri spinatboller. Andre gange, er der bare ikke noget som en pastasalat med karry og en skinkestang, haha. Ja, man kan finde lidt af hvert her i bageriet. Som her, hvor jeg har lavet en klassisk og nem skinkestand med flødeost, champignoner og butterdej.
Nem skinkestang med flødeost
Sådan en skinkestang smager både skønt lun, men den er også rigtig lækker, når den er kølet af. Den består af butterdej (færdigkøbt, ja tak) og en lækker cremet fyld med flødeost, skinke og svampe.
Du kan eksempelvis lave den som en eftermiddagssnack, så der er noget lækkert at fylde i maverne med efter en dag ude, eller du kan servere den, som en del af et tapasbord. Den kan også bruges som tilbehør til aftensmaden. Kun fantasien sætter grænser her 🙂
Sådan fletter du en nem skinkestang
Hvis du ikke har prøvet at flette sådan en her, så kan jeg berolige med, at det er MEGET nemt. Jeg garanterer dig for, at det ser mere advanceret ud, end det er. Man skal bare lige kende teknikken og i den forbindelse kan jeg anbefale denne her video.
Opskrift på skinkestang med flødeost og svampe
Reklamelinks er markeret med*
Nem skinkestang med flødeost og svampe
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 275 g butterdej (svarer til 1 rulle)
- 200 g champignon
- 100 g skinkestrimler eller tern
- 200 g flødeost med hvidløg
- 2 spsk frisk persille
- 1 æg
- 2 spsk sesam
- Salt og peber
- Olivenolie
Tilberedelse
- Tag butterdejen ud af køleskabet og lad den stå lidt, inden du ruller den ud.
- Skær svampene i tynde skiver og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Hvis de er våde, så dup dem tørre med lidt papir.
- Bland flødeost, skinke, hakket persille, salt og peber og de stegte svampe og rør godt rundt. Fordel blandinden på butterdejen i midten på den lange led, så det fylder ca 1/3 del.
- Nu skal den flettes og det er heldigvis ikke så svært som det ser ud til. Du skærer bare nogle strimler på hver side af skinkeblandingen og så fletter du dem over, så de lukker rundt om skinken. Youtube er din ven, hvis det ikke umiddelbart giver mening.
- Pensel med æg og drys med sesam.
- Bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 20 min.