I søndags blev vores lille rødbede døbt og hedder nu officielt Viona. Elsker simpelthen det navn 🙂 Jeg prøvede også at snige Valentina ind som mellemnavn, men den hoppede Tais altså ikke på! Han synes det lyder som et Instagram navn, haha.
Det gik super fint i kirken, selvom 1 time og 10 minutter er laaaaang tid at underholde en baby på fem måneder. Jeg er virkelig imponeret over rødbedespiren. Hun var i hopla humør og klarede det så flot. En rigtig lille charmetrold.
Efter kirken tog vi alle hjem til min far, hvor vi dagen inden havde gjort klar og pyntet op i hans stue og have. Vi havde inviteret vores venner og familie, så vi endte på 57 mand. En god blanding af tanter og onkler, nye venner, gamle venner, nyfødte og store fem-årige. Det var helt perfekt 🙂
Jeg havde besluttet mig for, at næsten alt maden skulle være hjemmelavet i bedste Beetroot Bakery ånd. Både frokosten og kagebordet. Et vanvidsprojekt måske, men ikke desto mindre, så gik det rigtig fint og det virkede til, at gæsterne var glade og satte pris på det 🙂 Det krævede en del planlægning, men jeg synes det var det hele værd.
Jeg uddelerede nogle retter og ellers var fryseren min bedste ven. Dåben foregik fra 10-11, så derfor sørgede jeg for, at jeg skulle lave så lidt som muligt på selve dagen om morgenen. Derudover så sørgede jeg også for, at lave mad, som de fleste kan lide og som også var børnevenlig.
Her er en liste over al maden, og tidspunkter for hvornår jeg enten har lavet eller købt retterne. Jeg har med vilje ikke skrevet, hvor meget af det forskellige jeg købte og lavede, da listen mere skal ses som inspiration 🙂 Udover først at servere buffet frokost og derefter kagebord, var der selvfølgelig også en masse blandede drikkevarer. Juice, øko sodavand, bobler, normal sodavand og kaffe og te.
Mad til barnedåb
Mad som jeg/vi har købt løbende, når vi har handlet ind:
En masse blandede læker oste
Spegepølser, skinke og vegetar pålæg
Blandede marmelader
Blandede lækre pestoer
Chips og nødder til snacks på bordene
Mad som jeg har bagt løbende og derefter frosset ned:
Vegetariske quinoamuffins med squash og soltørrede tomater (opskriften kommer)
Tærte med løg og squash (opskriften kommer)
Tærte med porre, karry og feta (den stod min mor for)
Tærte med broccoli, tomater og valnødder (den stod min mor for)
Krydrede oksekødsfrikadeller (som vi glemte i ovnen og derfor aldrig fik serveret – huuuuuulk!)
En masse forskellige blandede boller – blandt andet disse
Andet jeg har lavet løbende:
Hjemmelavet figenmarmelade (til osten)
Købt eller lavet dagen før barnedåben:
Vindruer
Agurk
Peberfrugter
Hjemmelavet hummus (den stod min mor for)
Hjemmelavet tzatziki (den stod min mor for)
Lavet på selve dagen om morgenen:
Tomatsalat sticks – find opskriften her
Fuldkornswraps med persille hummus og spinat – find opskriften her
Pastasalater med karrydressing, bacon, vindruer og peberfrugt (den stod Tais mor for)
Til kagebordet (som jeg desværre ikke fik et billede af):
Kager som jeg lavede løbende og derefter frøs ned:
Brownie med oreos
Kage med hvid chokolade, birkes og citron ala Julie Bruun – find opskriften her
Karamel slices – find opskriften her
Nødde-chokoladekage (den stod Tais mor for)
Det var vidst det 🙂 Her er nogle blandede billeder fra dagen. Jeg havde travlt med at snakke med folk og Viona, så det var ikke så mange jeg fik knipset.
Hvis du har nogle spørgsmål til maden eller andet, så skriv endelig en kommentar 🙂
Blandede nelliker til alle bordene, som vi puttede i små forskellige vaser. Det var så pænt og forholdsvis budgetvenligt. 🙂
Viona i sin fine kjole, som er fundet brugt og en lille sløjfe om hovedet 🙂
Vi havde sat pavillioner op i haven og pyntet med et flot vimpel i stof, som kan genbruges igen og igen. Mine veninder mener, haven kunne være et godt sted til en bryllupsfest….
Alt service og bestik var lavet af træ og palmeblade, som både er bæredygtigt og pænt 🙂
Rødbedebanden