Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele. Mest fordi tærten er så pæn, haha. Jeg serverede den til Vionas barnedåb (du kan se hele menuen her) og der var ikke en krumme tilbage, så den var en succes.
Bunden er med grahamsmel, så den er til den grovere side, og fyldet smager lækkert af timian, rødløg og squash. En rigtig god trio. Hvis man er fræk kunne man jo også tilføje noget gedeost. Det tror jeg bestemt kunne være lækkert 🙂
Løgtærte med squash og grov bund
Hvis det ikke betyder så meget, hvordan tærten ser ud, så kan du også sagtens rive squashen og hakke rødløget groft eller bare skøre dem i tynde ringe.
Elsker du tærter? Så tjek også mine opskrifter på: Grovtærte med søde kartofler og spinat, tomatærte med butterdej og grovtærte med broccoli og hytteost.
Reklamelinks er markeret med*
Løgtærte med squash og grov bund
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til Bunden
- 2 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 50 g smør
- 1 dl vand
- ½ tsk salt
Til fyldet
- 1 squash
- 3 rødløg (eller flere, hvis du synes)
- 6 æg
- 2 spsk creme fraiche
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Tilberedelse
- Først skal bunden laves. Bland hvedemel og grahamsmel med smør og salt. Tilsæt derefter vand og ælt det hele godt sammen. Pres dejen godt sammen og stil dejen på køl i min 10 min.2 dl grahamsmel,2 dl hvedemel,50 g smør,1 dl vand,1/2 tsk salt
- Rul derefter dejen tynd og put den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forbag i ca 10-15 min ved 200 grader.
- Nu til fyldet. Lav lange tynde squashstykker med en kartoffelskræller og rul dem til små blomster. Læg dem til siden.1 squash
- Pil og skær rødløget i skiver på tværs, så du får det flotte mønster på tærten. Alternativt kan du også bare lave en masse løgringe.3 rødløg
- Pisk æg med salt, peber og creme fraiche og tilsæt friskhakket timian,6 æg,2 spsk creme fraiche,1 tsk salt,1 tsk peber,1 håndfuld frisk timian
- Hæld først æggeblandingen over tærtebundet og fordel herefter squashruller og løg ligelidt. Husk at tærten skæres ud og spises i stykker, så prøv at sørg for, at man vil få løg i sit stykke, når den bliver serveret.
- Nu skal tærten i ovnen, og der skal du bruge balancen, for det hele sejler rundt i æggemassen, men det kan godt lykkedes. Ellers må du lave lidt damage control med en gaffel, når først tærten står i ovnen.
- Bag den ved 200 grader i ca. 30 min.