Linse hummus

Jeg har længe haft en rest røde linser liggende i min skuffe, der kiggede bebrejdende på mig. Ikke rigtig nok til at lave dahl (min go to ret med røde linser) eller nogen anden aftensmadsret.

Så fik jeg den glimrende idé at putte dem i en hummus, og det var sørme en glimrende idé. Det smagte nemlig rigtig lækkert 🙂

linse hummus

Linse hummus

Udover røde linser har jeg også puttet en dåse kikærter i, men det behøves ikke. Konsistensen bliver dog ikke helt så cremet, men mere flydende. Bestemt også lækkert.

Brug den som tilbehør til aftensmaden, i en sandwich eller gør som her, og server den som et sundt mellemmåltid med dine yndlings grønsager.

Det er også en genial måde at få tømt ud i grønsagsskuffen, så man undgår at smide grønsagsrester ud 🙂

Linse hummus 1

Se også min opskrift på rødbedehummus her >>>

linse hummus

Hvad plejer du at bruge dine røde linser til, når du har en lille rest tilbage? 🙂

Reklamelinks er markeret med*

Linse hummus 2
5 fra 1 stemme

Linse hummus

En nem linse hummus, som er fuld af proteiner. Spis den eksempelvis med gnavegrønt eller i en sandwich.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser 

  • 2 dl røde linser
  • 1 spsk tahin
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk spidskommen
  • salt og peber
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 dåse kikærter

Tilberedelse

  • Kog de røde linser efter anvisninger på pakken og lad dem køle af.
    2 dl røde linser
  • Si vandet fra kikærterne og blend alle de andre ingredienser med linserne i en food processer. Smag til med salt, peber og evt mere citronsaft.
    1 spsk tahin,1/2 citron, saften,2 tsk spidskommen,salt og peber,2 spsk creme fraiche,1 dåse kikærter
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments