Knuste rosenkål med revet parmesan. Sådan har du måske ikke smagt rosenkål før? Hvis ikke, så kan sådan en her omgang virkelig anbefales. Måske du kender knuste kartofler? Ellers så har jeg en fremragende opskrift her. Knuste rosenkål minder i hvert fald en del om knuste kartofler. Først så koger man dem, så tager man et glas og trykker dem flade. Derefter hælder man en olieblanding med hakket hvidløg over, et drys revet parmesan og så en tur i ovnen. Efter 20 min i ovnen bliver de helt sprøde og crispy uden på. Så lækkert!
Hvis du er en rosenkålsskeptiker så er knuste rosenkål et godt sted at starte 🙂
Og hvis du bare elsker rosenkål, ligesom jeg, så tjek også denne opskrift, som jeg delte sidste år, men stegte rosenkål, svampe og ristede græskarkerner.
Knuste rosenkål med revet parmesan som tilbehør
Personligt synes jeg sådan nogle her rosenkål kan spises som tilbehør til nærmest alt! De smager fantastisk og kan fungere som et grønt indslag på de fleste tallerkener. Mangler du lidt inspiration, så har jeg her samlet nogle opskrifter, som man kan servere dem med.
Den bedste lasagne med røde linser
Vegetariske fyldte pasta i tomatsovs
Vegetariske bøffer med kidneybønner og søde kartofler
Reklamelinks er markeret med*
Knuste rosenkål med revet parmesan
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk flagesalt og lidt peber
- 4 spsk med revet parmesan
- 2 spsk citronsaft
Tilberedelse
- Kog noget vand i en stor gryde.
- Imens gøres rosenkålene klar. Skær bunden af og fjern de yderste blade.
- Plop dem i det kogende vand og kog i ca 10 min.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Hak hvidløg og bland med olivenolie, salt og lidt peber.
- Tag dem op fra vandet og tryk dem flade med bunden af et glas (eller noget andet).
- Fordel olieblandingen på dem og drys med revet parmesan.
- Bag dem i ca 20 min eller til gyldne.
- Slut af med citronsaft.