Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Selvom mange er kartoffel-forskrækkede og synes de både er kedelige og lige lovligt rige på kulhydrater, så elsker jeg kartofler, og har altid gjort det. Gerne hvis de kommer i pomfritform, men kartoffelmos, ovnbagte kartofler og bare helt simple kogte nye kartofler med en smørklat smager også himmelsk. Nu har jeg så fået et nyt kartoffel crush. Knuste kartofler!

Mmmh det smager godt. No shit, siger jeg bare. Først så koger man dem, så knuser man dem og så bager man dem i ovnen med en lækker olie, hvidløgsblanding. I hvertfald hvis man laver min version.

Tais var også meget imponeret og spiste en ligeså imponerende portion.

Så hvis du er gået kold i ovnbagte kartoffelbåde eller deslige, så kan jeg anbefale at prøve knuste kartofler 🙂

Knuste kartofler med hvidløg

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Vidste du, at kartofler er en meget bæredygtig ingrediens? Der dyrkes de lækreste kartofler i Danmark og man undgår derfor lang transport. Læs om hvorfor det er vigtigt HER

Knuste kartofler med hvidløg
Knuste kartofler med hvidløg

Elsker du kartofler? Så prøv også mine opskrifter på: Oliefri pomfritter, ovnbagte rösti med kartofler og vegetarisk curry med kartofler og ærter

Reklamelinks er markeret med*

Opskrift med kartofler
5 fra 2 stemmer

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Luksus kartoflen over dem alle. Knuste kartofler med hvidløg og basilikum. Perfekt som tilbehør til aftensmaden.
Antal: 3 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser 

  • 500 g kartofler (små/mellemstore)
  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilberedelse

  • Vask kartoflerne og skrub dem godt. Skrællen skal nemlig blive på, da den bliver lækker sprød i ovnen.
    500 g kartofler
  • Kog kartoflerne til du kan stikke en kniv igennem, men uden at de et helt færdige.
  • Imens de koger, så kan du lave oliedressingen. Bland olie med finthakket hvidløg, hakket basilikum, salt og peber og rør godt rundt.
    1/2 dl olivenolie,2 fed hvidløg,1 tsk havsalt,1 håndfuld frisk basilikum,1 tsk peber
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdige og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Knus dem med det du nu synes er nemmest. Jeg brugte bunden af mit store dl. bæger. En kop kunne måske også være en idé.
  • Drys derefter olieblandingen over alle kartoflerne og sørg for hvidløget bliver fordelt ligeligt.
  • Bag i ovnen i ca. 20 min eller til de begynder at blive gyldne.
  • Drys evt. med lidt ekstra frisk basilikum og voila, så er de klar til at blive spise. De smager både godt varme og kolde.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments