Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Her får du opskriften på de lækreste klassiske æbleskiver med kærnemælk og citron. En aller sidste bitteligge juleopskrift for i år 😉

Mmmh sådan nogle hjemmelavede æbleskiver er altså bare ekstra mums, og så er de også ret hyggelige at lave, når man lige har fundet fidusen.

Det smager også rigtig lækkert med en overraske i midten. Et stykke mørk eller lys chokolade for eksempel 🙂

Klassiske æbleskiver med kærnemælk
Klassiske æbleskiver med kærnemælk
Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Reklamelinks er markeret med*

Klassiske æbleskiver med kærnemælk
5 fra 1 stemme

Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Hjemmelavede klassiske æbleskiver med kærnemælk og citron, som smager meget bedre end dem man kan købe.
Antal: 24 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser 

  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 250 gram mel
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 spsk vanillesukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 øko citron, skallen
  • Smør til at stege i (Gerne rigeligt af det)

Tilberedelse

  • Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.
    3 æg
  • Pisk æggehviderne stive. I en anden skål piskes æggeblommer og kærnemælk sammen.
    4 dl kærnemælk
  • Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, vaniljesukker og natron sammen med citronskallen i en tredje skål. Tilsæt langsomt æggeblomme -og kærnemælksblandingen og rør rundt.
    250 gram mel,1/4 tsk salt,1 spsk sukker,1/2 tsk natron,½ tsk kardemomme,1 øko citron, skallen,2 spsk vanillesukker
  • Smelt smørret og hæld det i dejen.
    50 g smeltet smør
  • Vend til sidst æggehviderne i.
  • Brun lidt (okay en god klat) smør i hullerne i æbleskivepanden.
    Smør til at stege i
  • Fyld hullerne i æbleskivepanden 3/4 op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme til kanterne begynder at blive faste.
  • Vend dem rundt på siden (med en træpind eller gaffel) og lad den flydende dej flyde ud i panden.
  • Fyld derefter hullet op med dej og vend dem hele vejen rundt så de bliver lukket. Det kræver lidt øvelse!
  • Når hele æbleskiven har fast overflade og er blevet nogenlunde rund, så vendes de jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments