Denne kage med karamel, tahin og flagesalt er en af mine bedste sunde kager.
Idag er det mors dag (hvilket jeg kun har husket, fordi min mor har mindet mig om det intet mindre en 10 gange inden for den sidste uges tid), så hvis du gerne vil gøre noget ekstra rart for din mama, så kan du jo bage en kage med karamel til hende 🙂 Eller købe dig fattig i en gave, som hemmeligt også er til dig selv. Ahem….
Denne kage med karamel, tahin og flagesalt er nok den bedste sund(ere) kage, jeg nogensinde har lavet. Det søde fra dadlerne med den fede smag fra sesamcremen (tahinen) er ren magi, når det møder den sprøde flagesalt. Kagen står på frys, og når man har lyst til et stykke, så tager man den bare op, og skærer sig et. Aka ingen stress over, om kagen bliver spist op (og desværre heller ingen undskyldning for at spise fire stykker 😉 )
Reklamelinks er markeret med*
Kage med karamel, tahin og flagesalt
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til bunden:
- 150 g hasselnødder
- 6 dadler
- 1 dl kokosmel
- 2 spsk tahin
Til fyldet:
- 1 ½ dl tahin
- 1 dl agavesirup
- ½ dl kokosolie
- 1 tsk havsalt
- 100 g mørk chokolade
- 2 spsk kokosolie
- Ekstra flagesalt
Tilberedelse
- Rist hasselnødderne på en pande til de tager let farve. Lad dem derefter køle af.150 g hasselnødder
- Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, hasselnødder, kokosmel og tahin.6 dadler,1 dl kokosmel,2 spsk tahin
- Så er bunden lavet 🙂 Pres den ned i en tærteform om sæt den på frys.
- Nu til fyldet. Bland tahin, agavesirup, salt og kokosolie og rør godt rundt. Kokosolien skal være flydende, så det kan være, at du lige skal varme den i en gryde.1 1/2 dl tahin,1 dl agavesirup,1 tsk havsalt,1/2 dl kokosolie
- Hæld det over bunden og sæt tilbage på frys.
- Efter en times tid smeltes chokoladen sammen med kokosolie og hældes ovenpå, som det sidste lag. Drys med flagesalt og sæt på frys igen.100 g mørk chokolade,2 spsk kokosolie,Ekstra flagesalt