November byder på mange lækre grønsager, som er i sæson her i Danmark. Græskar, æbler, grønkål, gulerødder og ikke mindst jordskokker og østershatte er blandt andet på listen. Det er alle grønsager som jeg elsker, hvilket du også kan se på min blog og Instagram lige nu 🙂
Opskrift på jordskokkesuppe med smørstegte østershatte
Her har jeg lavet en jordskokkesuppe med smørstegte østershatte og den smager sååååå godt. Indrømmet, jordskokker kan være nogle små sataner at klargøre, haha. Men nogle gange kan man være heldig, at de nærmest har samme form som små kartofler og så er de ikke så svære igen at skrælle. Selv hvis du ikke kan, så er de alt arbejdet værd. Ligeså kedelig og knoldet som jordskokker ser ud, lige så fantastiske smager de. Især i supper eller serveret som pure til eksempelvis et lækkert stykke torsk. Mums.
Suppe opskrifter – inspiration
Elsker du suppe? Så prøv også disse opskrifter på cremede supper:
Hokkaidosuppe med gulerødder og ingefær
Reklamelinks er markeret med*
Jordskokkesuppe med østershatte
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 g jordskokker
- 300 g kartofler
- 1 løg
- Olivenolie til at stege i
- 2 tsk tørret timian
- Salt og peber
- 6 dl vand
- 1 tsk grøntsagsbouillon (eller 1 terning)
- 2 dl madlavningsfløde
- ½ tsk muskat
- 250 g østershatte
- 1 spsk smør
Tilberedelse
- Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre tern. Put dem i en stor gryde med olivenolie.
- Tilsæt løg i store tern, hvidløg og salt og peber og steg i ca 2-5 minutter.
- Tilsæt tørret timian, vand og grøntsagsbouillon.
- Lad simre i ca 15 min til kartofler og jordskokker er møre.
- Tilsæt 2 dl madlavningsfløde, ½ tsk muskatnød og blend med en stavblender.
- Smag suppen til med salt og peber og tilsæt evt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
- Nu til svampene. Smelt smør på en pande. Vask svampene og skær dem i skiver og steg dem til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.