Ingefærsmåkager med mandler og flagesalt

Hvis du kan lide ingefær, så skal du gøre dig selv den tjeneste at prøve at bage disse ingefærsmåkager. Det tror jeg ikke, du kommer til at fortryde. De er ultra nemme at lave (men mere om det senere) og så har de den helt rette smag af ingefær med et hint af mandler og flagesalt.

Når først man går igang med at spise dem, så er det svært at stoppe! De er gode som julebag, men jeg synes også sagtens, man kan spise dem resten af året. Til en kop kaffe eller te måske.

ingefærsmåkager med flagesalt

Opskrift på nemme ingefærsmåkager

Nu tænker du måske, at du skal ud og købe frisk ingefær og stå og bøvle med at få skrællen af og hakke det meget fint. Næh nej, de laves med tørret og stødt ingefær, men bare rolig, du får den samme lækre og intense ingefærsmag.

En anden ting der gør disse småkager ekstra nemme er, at du ikke behøver at veje eller forme dem. Det eneste du skal gøre er at trille dejen til fem lange pølser, og så flader de selv ud i ovnen. Først når de kommer ud, skærer du nem i små skæve snitter og løfter dem derefter over på en bageplade, hvor de kan køle af.

ingefærsmåkager med nødder

Opskrifter på julelækkerier

Jeg synes, det er så hyggeligt at lave julemad og i særdeleshed at bage julesmåkager og andre julelækkerier. Du kan gå på opdagelse i min julekategori her, og ellers har jeg samlet en lille håndfuld opskrifter til dig her:

ingefærsmåkager

En god værtindegave

Opskriften giver til en ret stor portion. Ca. 55-60 stk for at være mere præcis. Det er ret mange småkager, men hellere bage mange småkager end få, nu hvor man er i gang. Right? Da jeg testede opskriften, fik jeg bagt pænt mange ingefærsmåkager, og så var det jo oplagt at dele ud af dem.

Hvis man putter dem i et glas, der kan lukkes lufttæt og binder et sødt bånd om med en lille håndskrevet hilsen, så har man en rigtig sød spiselige gave.

værtindegave

Reklamelinks er markeret med*

ingefærsmåkager med flagesalt
4,41 fra 5 stemmer

Ingefærsmåkager med mandler og flagesalt

De lækreste ingefærsmåkager med små stykker mandler og flagesalt på toppen. De er nemme at lave og fungerer både til jul, men også resten af året.
Antal: 55 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter

Ingredienser 

  • 350 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 125 g smør
  • 60 g hakkede mandler
  • 300 g brun farin
  • 2 æg
  • Flagesalt (til at drysse oven på)

Tilberedelse

  • Bland mel, natron, bagepulver, stødt nellike og ingefær i en skål.
  • Skær smørret i små tern og put det ned i skålen og smuldr med hænderne til der ikke er flere smørklumper.
  • Hak mandlerne fint og tilsæt dem.
  • I en anden skål piskes brun farin og æg i til det har fået en ensartet konsistens.
  • Hæld æggeblandingen over i melblandingen og rør rundt med en stor ske. På et tidspunk bliver det nemmest at samle den med hænderne.
  • Pak dejen ind i filmplast og sæt den på køl i 30 minutter (mere er også fint).
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, når du er klar til at tage dem ud af køleskabet.
  • Del dejen i 5 lige store stykker og rul den til lange pølser med en diameter på ca. 2 cm. De flader ud, så du kan have tre stænger på en bradepande. Dejen er til den klistrede side, så det kan hjælpe at gøre hænderne fugtige med vand. Tryk dem let flade og drys med flagesalt på toppen.
  • Bag dem i ovnen i 20 minutter eller til de bliver gyldne og sprøde.
  • Skær dem i skrå skiver så snart de kommer ud af ovnen, og sæt dem over på en bagerist, så de kan køle af.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder i en uges tid. Måske mere.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,41 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
sprøde ingefærsmåkager
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,41 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments