Det er for alvor blevet efterår og det er lig med varme uldsokker, stearinlys, tæpper, kakao og ikke mindst supper. Jeg vil spise en masse lækre supper i oktober måned og denne her efterårssuppe med hokkaido og gulerødder, skal jeg helt sikkert have lavet igen 🙂
Hokkaidosuppe med gulerødder
Jeg spiste den med hjemmebagte boller og ris til, og den blev toppet med ristede gurkemeje kokosflager, creme fraiche og tørrede chiliflager. Mums mums.
Vild med supper? Så tjek også mine opskrifter på:
Reklamelinks er markeret med*
Hokkaidosuppe med gulerødder
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- ½ hokkaido
- 4 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 cm frisk ingefær
- 3 cm frisk chili
- 2 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk grønsagsbouillon
- 1 lime, saften
- olivenolie til at stege i
- Salt & peber
Topping forslag:
- creme fraiche
- ristede kokosflager
- tørrede chiliflager
Tilberedelse
- Skær hokkaidoet i tern. De skal senere blendes, så de behøver ikke være så pæne.1/2 hokkaido
- Skræl gulerødderne og skør dem i mindre stykker.4 gulerødder
- Hak løg og hvidløg i chunks.1 løg,3 fed hvidløg
- Steg løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt hokkaido og gulerødder.olivenolie til at stege i
- Tilsæt da hakket chili og finthakket ingefær. Steg det hele i ca. 5 min.3 cm frisk chili,2 cm frisk ingefær
- Tilsæt derefter vand, kokosmælk, bouillon og saften fra 1 lime.2 dl vand,1 dåse kokosmælk,1 tsk grønsagsbouillon,1 lime, saften
- Lad suppen simre i ca. 30 min.
- Blend med en stavblender og smag til med salt og peber.Salt & peber