Jeg kan lige nå endnu en rabarberopskrift her på falderebet inden sæsonen slutter! Har du fået rigeligt med rabarbercrumble og rabarbermuffins med hvid chokolade (har man nogensinde det egenligt?), så kommer her en opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. Den skønneste lyserøde drik, der smager af sommer og sol.
Nem hjemmelavet rabarbersaft
Når jeg skriver at den er nem, så mener jeg det virkelig. Du skal bare hakke noget rabarber, koge det i en gryde, si det, blande med rørsukker og så har du den lækreste saft. Nogen laver den med vanilje også, men jeg synes den helt rene rabarbersmag er bedst 🙂
I denne opskrift får du en saft med blandingsforholdet 1:3. På billederne har jeg blandet den op med danskvand, isterninger og citronskiver. Det smager virkelig dejligt med boblende danskvand, men du kan selvfølgelig også bare blande den med helt almindeligt vand. Den kan også bruges i en sommerlig udgave af mojito eller i noget boblende vin af en art.
Hvis du hellere kunne tænke dig en mere tyk konsistens, så lader du bare saften koge mere ind sammen med sukkeret og så bliver det nærmere en sirup. Den kan blandt andet bruges i drinks, ovenpå pandekager eller på skyr om morgenen.
Ideer til spiselige gaver
Da opskriften giver ca 1 liter gav jeg mine svigerforældre en lille flaske sammen med en pose cookies. En sødt lille sæt, som kan nydes i en solstråle.
Er du på udkig efter inspiration til madgaver, så har jeg her samlet lidt blandet 🙂
Mandler med mørk chokolade og flagesalt
Brændte hasselnødder med vanilje
Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet rabarbersaft
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 g rabarber (renset og skåret i stykker af 1 – 1,5 cm)
- 1 liter vand
- 250 g rørsukker
Tilberedelse
- Hæld rabarber og vand i en stor gryde og bring det i kog. Lad det stå og simre i ca 20 min. Rabarberen skal gerne blive løs og trevlet i konsistensen.
- Sluk for blusset og lad gryden stå og trække i en times tid.
- Si derefter saften. Enten gennem et klæde eller en finmasket si.
- Varm den klare saft op med rørsukkeret til det koger og sluk. Rør rundt til alt sukkeret er smeltet.
- Hæld saften på skoldede flasker. Du kan eventuelt også skylde dem med atamon for længere holdbarhed.