Hvis du godt kan lide at snacke nøddeblandinger, så bliver du nødt til at prøve at lave en din egen. Lad mig introducere; hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian. Den er meget bedre end køberversionerne, og hvis der er en bestemt type nød/tørret frugt, du ikke er så vild med, så kan du bare lade være med at putte den i. Jeg er personligt ikke så vild med rosiner i nøddeblandinger 😉
Hjemmelavet nøddemix med friske krydderurter
Denne nøddemix er krydret med rosmarin, timian, salt, peber og sukker og bagt i ovnen for at fremhæve alle smagsnuancerne. Det lyder måske underligt med sukkeret, men tro mig, det gør noget godt for smagen 🙂 Har du ikke friske krydderurter, så kan du også bruge tørrede.
Nødderne kan enten bare snackes som de er. Eksempelvis som en del af et tapasbord/ostebord eller du kan drysse dem over en salat eller varm gryderet. Jeg kunne sagtens forestille mig en håndfuld drysset over denne ret.
Giv en hjemmelavet nøddemix i gave
Sådan et her glas nøddemix er også en rigtig sød gave, som ville være egnet til eksempelvis værtindegave. Gem dem i et fint glas og skriv en lille besked på et kort og så har du et fint lille ‘tak’ på glas.
Leder du efter andre opskrifter på nemme og lækre måder, at lave snacknødder, så tjek også disse opskrifter:
Brændte mandler // Brændte hasselnødder med vanilje // Mandler med mørk chokolade og flagesalt // Nemme saltede mandler
Reklamelinks er markeret med*
hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl pecannødder
- 2 dl mandler
- 2 dl usaltede cashewnødder
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk frisk timian
- 2 spsk frisk rosmarin
- ½ tsk kværnet peber
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk sukker
Tilberedelse
- Opvarm olivenolien på en pande.
- Hak rosmarin og timian fint og tilsæt på panden sammen med peber, flagesalt og sukker.
- Tilsæt nødderne og steg i et par minutter. Når de er vendt godt rundt i blandingen fordeles de på en bageplade med bagepapir og bages ved 180 grader i ca 15 minutter eller til de er blevet gyldne.
- Lad dem køle helt af, før du hælder dem på glas.