hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Hvis du godt kan lide at snacke nøddeblandinger, så bliver du nødt til at prøve at lave en din egen. Lad mig introducere; hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian. Den er meget bedre end køberversionerne, og hvis der er en bestemt type nød/tørret frugt, du ikke er så vild med, så kan du bare lade være med at putte den i. Jeg er personligt ikke så vild med rosiner i nøddeblandinger 😉

Hjemmelavet nøddemix med friske krydderurter

Denne nøddemix er krydret med rosmarin, timian, salt, peber og sukker og bagt i ovnen for at fremhæve alle smagsnuancerne. Det lyder måske underligt med sukkeret, men tro mig, det gør noget godt for smagen 🙂 Har du ikke friske krydderurter, så kan du også bruge tørrede.

Nødderne kan enten bare snackes som de er. Eksempelvis som en del af et tapasbord/ostebord eller du kan drysse dem over en salat eller varm gryderet. Jeg kunne sagtens forestille mig en håndfuld drysset over denne ret.

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Giv en hjemmelavet nøddemix i gave

Sådan et her glas nøddemix er også en rigtig sød gave, som ville være egnet til eksempelvis værtindegave. Gem dem i et fint glas og skriv en lille besked på et kort og så har du et fint lille ‘tak’ på glas.

Leder du efter andre opskrifter på nemme og lækre måder, at lave snacknødder, så tjek også disse opskrifter:

Brændte mandler // Brændte hasselnødder med vanilje // Mandler med mørk chokolade og flagesalt // Nemme saltede mandler

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian
hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Reklamelinks er markeret med*

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian
5 fra 1 stemme

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Denne hjemmelavede nøddemix med krydderurter er super nem at bikse sammen og smager meget bedre end købeversionerne.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • 2 dl pecannødder
  • 2 dl mandler
  • 2 dl usaltede cashewnødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • ½ tsk kværnet peber
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk sukker

Tilberedelse

  • Opvarm olivenolien på en pande.
  • Hak rosmarin og timian fint og tilsæt på panden sammen med peber, flagesalt og sukker.
  • Tilsæt nødderne og steg i et par minutter. Når de er vendt godt rundt i blandingen fordeles de på en bageplade med bagepapir og bages ved 180 grader i ca 15 minutter eller til de er blevet gyldne.
  • Lad dem køle helt af, før du hælder dem på glas.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments