Hjemmelavet müsli med kokos og valnødder

Nem og sprød ovnristet müsli med havregryn, solsikkekerner, valnødder, kokos, kanel og ahornsirup. Luksus morgenmad på ingen tid.

Hjemmelavet müsli med kokos, kanel og valnødder

Hvis du ikke har kastet dig ud i projekt hjemmelavet müsli, så kan jeg i den grad anbefale dig det. Det er super nemt at lave sin egen müsli, og så kan du undgå ingredienser, som du ikke bryder dig om. For mere inspiration til morgenmaden har jeg samlet alle mine opskrifter her.

Her har jeg brugt finvalsede havregryn (grove fungerer også), solsikkekerner, kokosmel, kokoschips og valnødder. Det hele er vendt i kokosolie, ahornsirup og kanel og så er det blevet ristet i ovnen, så det får den der lækre gyldne farve.

sund og sprød hjemmelavet müsli
nem hjemmelavet müsli

Ovnristet müsli med masser af kokos

Jeg elsker, at der er så meget kokos i denne müsli. Både kokosmel og kokosflager. Og jojo, nok er det den samme råvare, men de kan noget helt forskelligt. Man kan som tidligere nævnt nemt skræddersy og variere sin hjemmelavede müsli. Her kommer nogle bud på, hvad du ellers kan putte i og bytte ud med:

– Mandler (i stedet for valnødderne)
– Hasselnødder (i stedet for valnødderne)
– hørfrø
– græskarkerner
– sesam
– hakket mørk chokolade

Det var blot nogle ideer. Hvis du eksempelvis har en rest græskarkerner liggende, så ville det være oplagt at smide dem i müslien. Hold dig dog selvfølgelig nogenlunde til de mål, jeg har skrevet i opskriften.

ovnbagt hjemmelavet müsli

Hvordan opbevarer man hjemmelavet müsli?

Det er vigtigt, at du lader din müsli køle helt af. Derefter kan du opbevare den i diverse lufttætte beholdere. Et stort glas er flot, så man kan se müslien. Opbevar den i en skuffe eller på en hylde. Bare den ikke står i direkte sollys.

Hvor længe holder hjemmelavet müsli sig?

Hvis du opbevarer din müsli rigtigt, kan den holde i mange uger uden den bliver dårlig eller blød. 2-3 uger vil jeg mene. Men der er store chancer for, at den er spist inden da 😉

sprød hjemmelavet müsli

Forestil jer den iøvrigt lige denne müsli til en brunch for familien eller vennerne. Enten i en står skål, så man selv tager eller portionsanrettet i små glas.

Find opskriften på hjemmelavet müsli med kokos her:

Reklamelinks er markeret med*

sprød hjemmelavet müsli
5 fra 5 stemmer

Hjemmelavet müsli med kokos og valnødder

Det er nemt at lave hjemmelavet müsli og smager bare SÅ godt. Denne version er med kokos, hakkede valnødder, kanel og så er den vendt i ahornsirup og ristet i ovnen.
Antal: 1 stort glas

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • 8 dl havregryn (finvalsede )
  • 1 ½ dl kokosmel
  • 1 ½ dl kokoschips
  • 1 ½ dl solsikkekerner
  • 2 dl valnødder (hele, men uden skal. )
  • 1 dl kokosolie
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 tsk kanel
  • ½ tak salt

Tilberedelse

  • Hæld valnødderne ud på et skærebræt og hak dem groft.
    2 dl valnødder
  • Bland dem så i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Kokosolien skal enten være blød eller flydende i konsistensen. Hvis den er helt hård, så kan du varme den på en pande, så den smelter.
    8 dl havregryn,1 ½ dl kokosmel,1 ½ dl kokoschips,1 ½ dl solsikkekerner,1 dl kokosolie,1 dl ahornsirup,1 tsk kanel,½ tak salt
  • Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  • Bland det hele godt sammen og fordel müslien på en bradepande med bagepapir.
  • Bag müslien i ca. 15 minutter eller til den begynder at blive gylden. Alle ovne er forskellige, så hold øje efter 10 minutter. Kokosflagerne kan hurtigt blive brændte.
  • Lad den køle helt af og hæld den i et tætsluttende glas.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
hjemmelavet müsli med kokos
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 5 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments