Nem og sprød ovnristet müsli med havregryn, solsikkekerner, valnødder, kokos, kanel og ahornsirup. Luksus morgenmad på ingen tid.
Hjemmelavet müsli med kokos, kanel og valnødder
Hvis du ikke har kastet dig ud i projekt hjemmelavet müsli, så kan jeg i den grad anbefale dig det. Det er super nemt at lave sin egen müsli, og så kan du undgå ingredienser, som du ikke bryder dig om. For mere inspiration til morgenmaden har jeg samlet alle mine opskrifter her.
Her har jeg brugt finvalsede havregryn (grove fungerer også), solsikkekerner, kokosmel, kokoschips og valnødder. Det hele er vendt i kokosolie, ahornsirup og kanel og så er det blevet ristet i ovnen, så det får den der lækre gyldne farve.
Ovnristet müsli med masser af kokos
Jeg elsker, at der er så meget kokos i denne müsli. Både kokosmel og kokosflager. Og jojo, nok er det den samme råvare, men de kan noget helt forskelligt. Man kan som tidligere nævnt nemt skræddersy og variere sin hjemmelavede müsli. Her kommer nogle bud på, hvad du ellers kan putte i og bytte ud med:
– Mandler (i stedet for valnødderne)
– Hasselnødder (i stedet for valnødderne)
– hørfrø
– græskarkerner
– sesam
– hakket mørk chokolade
Det var blot nogle ideer. Hvis du eksempelvis har en rest græskarkerner liggende, så ville det være oplagt at smide dem i müslien. Hold dig dog selvfølgelig nogenlunde til de mål, jeg har skrevet i opskriften.
Hvordan opbevarer man hjemmelavet müsli?
Det er vigtigt, at du lader din müsli køle helt af. Derefter kan du opbevare den i diverse lufttætte beholdere. Et stort glas er flot, så man kan se müslien. Opbevar den i en skuffe eller på en hylde. Bare den ikke står i direkte sollys.
Hvor længe holder hjemmelavet müsli sig?
Hvis du opbevarer din müsli rigtigt, kan den holde i mange uger uden den bliver dårlig eller blød. 2-3 uger vil jeg mene. Men der er store chancer for, at den er spist inden da 😉
Forestil jer den iøvrigt lige denne müsli til en brunch for familien eller vennerne. Enten i en står skål, så man selv tager eller portionsanrettet i små glas.
Find opskriften på hjemmelavet müsli med kokos her:
Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet müsli med kokos og valnødder
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 8 dl havregryn (finvalsede )
- 1 ½ dl kokosmel
- 1 ½ dl kokoschips
- 1 ½ dl solsikkekerner
- 2 dl valnødder (hele, men uden skal. )
- 1 dl kokosolie
- 1 dl ahornsirup
- 1 tsk kanel
- ½ tak salt
Tilberedelse
- Hæld valnødderne ud på et skærebræt og hak dem groft.2 dl valnødder
- Bland dem så i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Kokosolien skal enten være blød eller flydende i konsistensen. Hvis den er helt hård, så kan du varme den på en pande, så den smelter.8 dl havregryn,1 ½ dl kokosmel,1 ½ dl kokoschips,1 ½ dl solsikkekerner,1 dl kokosolie,1 dl ahornsirup,1 tsk kanel,½ tak salt
- Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
- Bland det hele godt sammen og fordel müslien på en bradepande med bagepapir.
- Bag müslien i ca. 15 minutter eller til den begynder at blive gylden. Alle ovne er forskellige, så hold øje efter 10 minutter. Kokosflagerne kan hurtigt blive brændte.
- Lad den køle helt af og hæld den i et tætsluttende glas.