Hjemmelavet gomadressing

Hjemmelavet gomadressing
Hjemmelavet gomadressing
Hjemmelavet gomadressing

Nu er det ikke kun på sticks and sushi du kan nyde en lækker gomadressing (det bliver også ret dyrt i længden, hvis du er lige så vild med gomadressing, som jeg er). Nu kan du også nyde dem hjemme i din egen stue. Den himmelske dip består hovedsageligt af ristet sesam og er blevet en ny favorit her i bageriet.

Brug dippen til at dyppe gulerodsstænger og agurkestænger i, som et sundt mellemmåltid, eller brug den til salater, som jeg har gjort her. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan konsistensen skal være, men jeg foretrækker, at den er til den mere flydende side.

Hjemmelavet gomadressing: perfekt til en grøn salat

Jeg elsker, elsker, elsker grønne salater. Måske fordi der findes så mange lækre grønne grønsager. Jeg nævner i flæng; broccoli, asparges, avocadoer, rosenkål, salater, grønkål og mange flere! Og så skulle de vidst også være de sundeste grønsager.

Her har jeg lavet en grøn salat med bønner, broccoliasparges, sukkerærter og avocado og den smagte helt fantastisk sammen med den cremede goma dressing.

Hvis du er blevet frisk på at kaste dig ud i din egen gomadressing, så kommer opskriften her 🙂

Se alle mine opskrifter på dips, hummus og pestoer her >>>

Reklamelinks er markeret med*

Hjemmelavet gomadressing 1
4,67 fra 3 stemmer

Hjemmelavet gomadressing

Denne opskrift på hjemmelavet gomadressing passer perfekt sunde snacks eller på en lækker grøn salat. Den smager himmelsk!
Antal: 500 ml

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser 

  • 150 g sesam
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl soya
  • 2 spsk flydende honning
  • Saften fra ½ citron
  • ½ dl smagsneutral olie
  • ½ tsk tørret chili

Grøn salat (ca. 3 portioner)

  • 75 g krølsalat (eller anden salat)
  • 10 broccoli asparges
  • 75 g grønne bønner
  • 75 g sukkerærter
  • 1 avocado

Tilberedelse

  • Rist sesam på en tør pande til de begynder at blive gyldne
    150 g sesam
  • Hak hvidløg i mindre stykker – ikke finthakket da de skal blendes
    2 fed hvidløg
  • Bland nu sammen med alle de ingredienser til gomaen og smag til. Hæld evt. mere vand i
    ½ dl soya,2 spsk flydende honning,Saften fra ½ citron,½ dl smagsneutral olie,½ tsk tørret chili
  • Nu til salaten: Skyl salaten og riv den i mindre stykker
    75 g krølsalat
  • Skær ender af bønnerne og halver dem. Skær også enderne af broccoli asparges.
    75 g grønne bønner
  • Hæld kogende vand over bønner og broccoli asparges og lad dem trække i 5 min. Hæld derefter vandet fra.
    10 broccoli asparges
  • Hæld dem over salaten sammen med sukkerærterne og avocado i tern
    75 g sukkerærter,1 avocado
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,67 fra 3 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments