Her har ud opskriften på hjemmelavet basilikumolie lavet på ingen tid. En ideel olie til at drysse på eksempelvis hjemmelavede pizzaer, salater eller pastaretter. Forestil dig lige en pizza med sprød bund, lækker skinke, ruccola og så et drys basilikumolie med et hint af hvidløg. Ja, undskyld hvis du også lige blev rigtig, rigtig sulten!
Du kan også lave olien og give den væk som en sød lille gave til pizza-elskeren. Hvis du eksempelvis har en have eller altan med en masse basilikum, så er det en smart måde at få brugt noget af det på 🙂
En nem hjemmelavet basilikumolie
Konsistensen har jeg holdt chunky, så den minder ikke om en ‘stege olie’. Mere om dem man finder på et pizzaria. Den tager seriøst ikke mange minutter at lave, men det er så lækkert selv at have i hjemmet.
I denne her version har jeg brugt saltede citroner, som er citroner, der har stået i en saltlage i små to måneders tid. Sådan nogle smager virkelig godt og aromatisk og jeg er blevet vild med at putte dem i min madlavning! Men de kan sagtens erstattes af citronsaft og salt, hvis du ikke lige har sådan nogle på lager 🙂
Det kan du bruge hjemmelavet basilikumolie til
Her har du nogle opskrifter på retter, som alle vil være lækre med et skvæt basilikumolie ovenpå 🙂
Glutenfri pizza med quinoabund
Glutenfri pizza med gulerodsbund
Sommersalat med vandlemon og feta
Jordbærsalat med mozzarella og ristede græskarkerner
Hvor land tid kan hjemmelavet basilikumolie holde sig?
Den kan holde sig i ca 3-4 dages tid, hvis den opbevares på køl. Duft og smag på den og så kan du hurtigt vurdere, om den stadig er god. Hvis du opbevarer den på køl, så vær opmærksom på, at den skal stå lidt ude før den kan bruges, da olivenolie bliver ‘hårdt’, når det køles ned.
Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet basilikumolie
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 plante basilikum (svarer til sådan en man køber i supermarkederne)
- 2 dl olivenolie
- 1 hvidløg, lille
- 1 tsk finthakkede saltede citroner (eller salt og citronsaft)
Tilberedelse
- Pluk bladene fra din basilikumplante. Skyld dem og dup dem tørre.
- Hak hvidløget i mindre stykker.
- Blend alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor.
- Smag til med citronsaft og salt, hvis du ikke har puttet saltede citroner i.
- Konsistensen må gerne være lidt grov i det.