Hjemmelavet basilikumolie

Her har ud opskriften på hjemmelavet basilikumolie lavet på ingen tid. En ideel olie til at drysse på eksempelvis hjemmelavede pizzaer, salater eller pastaretter. Forestil dig lige en pizza med sprød bund, lækker skinke, ruccola og så et drys basilikumolie med et hint af hvidløg. Ja, undskyld hvis du også lige blev rigtig, rigtig sulten!

Du kan også lave olien og give den væk som en sød lille gave til pizza-elskeren. Hvis du eksempelvis har en have eller altan med en masse basilikum, så er det en smart måde at få brugt noget af det på 🙂

En nem hjemmelavet basilikumolie

Konsistensen har jeg holdt chunky, så den minder ikke om en ‘stege olie’. Mere om dem man finder på et pizzaria. Den tager seriøst ikke mange minutter at lave, men det er så lækkert selv at have i hjemmet.

I denne her version har jeg brugt saltede citroner, som er citroner, der har stået i en saltlage i små to måneders tid. Sådan nogle smager virkelig godt og aromatisk og jeg er blevet vild med at putte dem i min madlavning! Men de kan sagtens erstattes af citronsaft og salt, hvis du ikke lige har sådan nogle på lager 🙂

Hjemmelavet basilikumolie

Det kan du bruge hjemmelavet basilikumolie til

Her har du nogle opskrifter på retter, som alle vil være lækre med et skvæt basilikumolie ovenpå 🙂

Glutenfri pizza med quinoabund 

Glutenfri pizza med gulerodsbund

Sommersalat med vandlemon og feta

Jordbærsalat med mozzarella og ristede græskarkerner 

hjemmelavet basilikumolie

Hvor land tid kan hjemmelavet basilikumolie holde sig?

Den kan holde sig i ca 3-4 dages tid, hvis den opbevares på køl. Duft og smag på den og så kan du hurtigt vurdere, om den stadig er god. Hvis du opbevarer den på køl, så vær opmærksom på, at den skal stå lidt ude før den kan bruges, da olivenolie bliver ‘hårdt’, når det køles ned.

Reklamelinks er markeret med*

hjemmelavet basilikumolie
5 fra 2 stemmer

Hjemmelavet basilikumolie

Denne hjemmelavede basilikumolie er super lækker på eksempelvis pizza eller som dressing på salater.
Antal: 3 dl

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser 

  • 1 plante basilikum (svarer til sådan en man køber i supermarkederne)
  • 2 dl olivenolie
  • 1 hvidløg, lille
  • 1 tsk finthakkede saltede citroner (eller salt og citronsaft)

Tilberedelse

  • Pluk bladene fra din basilikumplante. Skyld dem og dup dem tørre.
  • Hak hvidløget i mindre stykker.
  • Blend alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor.
  • Smag til med citronsaft og salt, hvis du ikke har puttet saltede citroner i.
  • Konsistensen må gerne være lidt grov i det.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments