Hasselback knoldselleri

Her kommer en opskrift på hasselback knoldselleri. Eller hasselbak, som jeg selv troede det hed. Det er da også meget lettere at stave til, hasselbak. Nå, men hvis du ikke kender hasselback knoldselleri, så kan det være, at du kender hasselback kartofler. Princippet her er i hvert fald præcis det samme. I stedet for kartofler, så tager man bare et knoldselleri, halverer det, og laver en masse snitter i det.

Det fungerer fantastisk som tilbehør og kan især anbefales til en god bøf. Eller omvendt kan man bruge det som hovedelementet i en vegetarret.

Er du vild med alt hasselback, så tjek også mine opskrifter på: Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin og hasselback butternut squash.

Hasselback knoldselleri med timian

Hasselback eller hasselbak knoldselleri – så nemt er det

Måske du synes det ser kompliceret ud med alle de fine snit i knoldselleriet, men der findes faktisk flere smarte tricks til, hvordan du nemt laver dem. Eller de minder om hinanden, men man bruger forskellige redskaber.

  • Du kan eksempelvis ligge to grydeskeer på hver sin side af det halverede stykke knoldselleri og så skærer du bare igennem indtil du rammer skeen, som forhindrer dig i at skære helt igennem.
  • Alternativt kan du bruge spisepinde (de er dog nok bedre egnede til når du laver hasselback kartofler).
  • Eller du kan bruge to skærebrætter som stopsklods.

Jeg synes personligt det er lækrest, hvis der kommer så mange snit som muligt. Så det er noget med at koncentrere sig, når man laver dem. Når de kommer i ovnen drysser man med smeltet smør, hakket hvidløg, timian og salt og peber og så smelter det ned i rillerne, så knoldselleriet bliver blødt og saftigt inden i og sprødt udenpå.

Sådan kan du også lave hasselback knoldselleri

Hvis du ikke er til timian, så kan også bruge andre krydderurter. Både rosmarin og basilikum kan anbefales. Ofte bruger man en blanding af smør og olivenolie, men man kan også sagtens vælge kun at bruge enten smør eller olie. Her bruger jeg all butter. Tricket er at få det gnubbet godt ned mellem rillerne sammen med salt, peber og hakket hvidløg, så det rigtig giver smag.

Hasselback eller hasselbak knoldselleri

Reklamelinks er markeret med*

hasselback knoldselleri
4,75 fra 4 stemmer

Hasselback knoldselleri

Blødt og fugtigt inden i og sprødt udenpå. Hasselback knoldselleri er en fantastisk måde at tilberede knoldselleri på og kan bruges som både tilbehør og hovedrollen på en tallerken.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter

Ingredienser 

  • 1 knoldselleri
  • 25 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 tsk tørret timian

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Halver knoldselleriet og skær skrællen af med en skarp kniv og vask det grundigt.
  • Smelt smør i en lille gryde. Hak hvidløg fint og bland med smøret, peber, salt og timian i en skål.
  • Nu skal der laves en masse snit. Et trick er at placere to træskeer på hver side af knoldsellerien og så skære. På den måde skærer du ikke igennem. Lav så mange snit som muligt.
  • Fordel smørblandingen over og gnub det gerne ned i mellem snittene.
  • Bag i ca. 50 minutter
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,75 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Brug hasselback knoldselleri som tilbehør

Knoldselleri har en mild, fyldig og sød smag. Du kan som sagt spise hasselback knoldselleri som tilbehør til alt muligt. Først og fremmest er en god bøf oplagt. Med en lækker sovs til. Eller måske en flæskesteg eller nogle kyllingelår med sesam.

Men af vegetariske forslag, så kan jeg blandt andet anbefale: Vegetariske deller med majs, vegetariske edamamedeller med miso og rødbedesalat med feta og sesam.

Hassekback knoldselleri med timian

Sådan kan du også bruge knoldselleri

For at være ærlig, så er det alt for sjældent jeg bruger knoldselleri, når jeg laver mad. Det er virkelig en skam for det er en rigtig lækker og alsidig grøntsag. Køn er den ikke, det kan vi godt blive enige om, men lad dig ikke snyde af udseendet, den smager virkelig godt.

Som skrevet, så er det en grøntsag, man kan tilberede på rigtig mange måder. Man kan eksempelvis saltbage et knoldselleri, man kan lave mod (50% kartofler, 50% knoldselleri kan anbefales), man kan lave

Som skrevet, så er det en grøntsag, man kan tilberede på rigtig mange måder. Man kan eksempelvis saltbage et knoldselleri, man kan lave mod (50% kartofler, 50% knoldselleri kan anbefales), man kan lave suppe, man kan lave fritter i ovnen, stege det på panden i noget olie eller man kan skære det i helt tynde skiver og putte det på en pizza. sprøde rösti af knoldselleri, suppe, man kan lave fritter i ovnen, stege det på panden i noget olie eller man kan skære det i helt tynde skiver og putte det på en pizza.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments