Om du er voksen eller barn, så er grove pizzasnegle et hit. De er perfekte til madpakken eller til at hapse i den ene hånd og tage med på tur.
Disse grove pizzasnegle smager og dufter af pizza, men jeg har sneget både fuldkorn og squash i dejen. Det opdager man næsten ikke. Jeg har da i hvert fald ikke fået nogle klager fra mine børn 😉 Disse er med helt klassisk fyld; tomatpure, skinke, ost og oregano.
Ønsker du inspiration til andet fyld (eller vegetarisk fyld), så kommer jeg med forslag senere nede i indlægget.
Grove pizzasnegle til madpakken
Det kan godt betale sig at bage en ekstra stor portion af pizzasnegle, når nu du alligevel er i gang. De er nemlig geniale at have liggende i fryseren. Sådan en pose frosne grove pizzasnegle kan være en totalt life saver, når der skal smøres madpakke(r) og man mangler noget spændende at putte i. Sammen med et par rugbrødsmadder og lidt grønt, så har man en sund og mættende madpakke.
Smører du også madpakker, så har har jeg her samlet mine bedste opskrifter:
- Nemme chokorug ala Lagkagehuset
- Sunde pølsehorn med squash og spinat
- Æggemuffins med madpakken
Og du er også meget meget velkommen til at gå på opdagelse i mit madpakke-arkiv.
Reklamelinks er markeret med*
Grove pizzasnegle med squash og fuldkorn
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 squash
- 2 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk salt
- ½ dl olie
- 500 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
Fyldet
- 140 g tomatpure
- 200 g skinkestrimler
- 75 g revet mozzarella
- 2 tsk oregano
Tilberedelse
- Skyld squashen og riv den på et rivejern. Pres væsken ud mellem hænderne og gem den i en skål.
- Nu til selve dejen. Opløs gær i vandet og tilsæt så yoghurt naturel.
- Tilsæt derefter salt, olie og squash.
- Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det enten i hænderne eller i en røremaskine. Jeg synes klart røremaskine er nemmest.
- Drys med lidt mel på bordpladen og rul dejen til en flad rektangel på ca 30 x 50 cm og 0,5-1 cm høj.
- Fordel så fyldet på firkanten. Start med tomatpure.
- Nu skal du rulle en roulade. Den skal rulle fra den længste side, så du får en lang ’roulade’. Stram godt til i starten, så dine pizzasnegle hænger sammen. Skær så snegle på ca. 2 cm og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
- Lad dem hæve tildækket i ca. 45 minutter.
- Når de har hævet, tændes ovnen for 200 grader (varmluft). Bag dem i ca. 20-25 minutter og lad dem køle af på en bagerist.
Pizzasnegle fyld
Man kan putte alt muligt i de her pizzasnegle og man kan også nemt lave dem vegetariske. Fyldet bestemmer du helt selv:) Jeg spurgte jer på min Instagram i forhold til ideer til fyld og her er nogle er jeres guldkorn krydret med mine egne forslag:
- Oksekød eller skinke, smøreost og svampe
- Kødsovs og revet ost
- Kylling og pesto
- Hakkede sorte oliven, spinat og strimlet pepporoni
- Blendede baked beans med tomatsovs som basis
- Pesto, revet gulerod og revet ost
- Sennep, skinke, gedeost og spinat
- Skinke, honning og sennep
- Sød kartoffelpure i stedet for tomatsovs
- Pesto, stegte svampe og ost
Den næstsidste skal jeg helt sikkert prøve!