Her har du opskriften på en grøn salat med mozzarella, edamamebønner, avocado, tomat, frisk basilikum og pinjekerner. Den er ideel som tilbehør til diverse retter, men den kan også spises som en frokostsalat som den er. Den er vildt nem at bikse sammen. Ja, jeg vil vove at påstå, at den kan laves på 10 minutter.
Nem grøn salat med mozzarella og alt muligt godt
Jeg elsker virkelig en god salat, og det siger jeg altså ikke for at lyde hellig. Det er sandt! Sådan en rigtig lækker frisk salat med forskellige komponenter, der passer godt sammen. Noget sødt, salt, sprødt, blødt. Mmmh. Her går den bløde avocado super godt til de sprøde bønner, de ristede pinjekerner og de friske tomater. Salaten er smagt til med citronsaft, olivenolie og salt og peber. Helt enkelt og meget nemt.
Leder du efter inspiration til andre lækre salater, så tjek også disse:
Kikærtesalat med agurk og tomat // Nem græsk salat med feta // Rødbedesalat med feta og sesam // Quinoasalat med kikærter og soltørrede tomater
Spis den til
Som sagt, så kan man spise denne her grønne salat med mozzarella til rigtig mange forskellige ting, men her er nogle forslag, som jeg håber kan inspirere 🙂
Du kan eksempelvis servere den til:
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Vegetariske blomkålsfrikadeller
Veganske frikadeller med røde linser og saltede peanuts
Måske du selv har nogle andre gode forslag?
Reklamelinks er markeret med*
Grøn salat med mozzarella og pinjekerner
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 dl edamamebønner (fra frost)
- 2 modne avocadoer
- 10 cherry tomater
- 1 stor kugle frisk mozzarella
- ½ dl pinjekerner
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk citronsaft
- Olivenolie
- Salt og peber
Tilberedelse
- Hvis dine edamamebønner er frosne, så put dem i en si og hæld varm vand/kogende vand over.
- Rist pinjekernerne på en pande til de begynder at blive gyldne.
- Skær tomater i halve og avocadoen i tern og bland med edamamebønnerne i en skål eller på et fad.
- Skær den friske mozzarella i tern og bland med de andre ingredienser.
- Skyld den friske basilikum og skær i små strimler.
- Miks nu alle ingredienser og drys med lidt olivenolie, citronsaft og smag til med salt og peber.