Dette er ikke en hvilken som helst græskarsuppe. Den er nemlig lavet med karamelliserede stykker hokkaido, gulerødder og løg. Derefter er den blendet med kokosmælk og smagt til med ingefær, tørret chili og lime og toppet med sprød og salt halloumi. Nem og lækker vegetarisk aftensmad.
Der findes mange gode opskrifter på græskarsuppe, men dette er en af de bedste jeg har prøvet. Der sker noget virkelig lækkert når man først vender græskar, gulerødder, løg og hvidløg i lidt brun farin og olie, og så bager dem i ovnen. Som modspil til de søde og milde grøntsager, har jeg smagt suppen til med ingefær, tørret chili og limesaft. Kokosmælken gør den cremet og fløjlsblød i konsistensen.
Hvis du også er vil med suppe, så kan du se alle mine bud på vegetariske supper her.
Græskarsuppe med halloumi
Jeg elsker halloumi. Det er en ost, der kan bruges til mange ting. Det er blandt andet godt i en burger, i salater og som topping til supper. Jeg skærer det i skiver og steger det på panden til det bliver sprødt. Så skærer eller river jeg det i mindre tern og drysser oven på suppen.
Det har en fast konsistens (en lille smule gummiagtigt) og er et godt alternativ til bacon eller chorizo, som også er populært på supper.
Derudover har jeg også drysset med bredbladet persille, som jeg bare elsker, og som jeg ofte har på lager i køkkenet. Det kan pifte mange retter op med et drys persille på toppen.
Ofte stillede spørgsmål
Kan man fryse suppen?
Ja, man kan sagtens fryse suppen. Jeg vil dog ikke anbefale at du gemmer den stegte halloumi. Hvis du har noget til overs, kan du snacke den eller bruge den i en salat eksempelvis.
Hvor længe kan suppen holde sig?
Den kan holde sig i 3-4 dage på køl. Hvis den har samlet sig for meget kan du evt hælde
lidt vand i, når du varmer den.
Kan man bruge butternut squash?
Ja, det kan du sagtens. Bare brug samme mængde og smag til med krydderier, som du synes. Lige som med hokkaido græskaret, så kan du også lade skallen sidde på,
når du bruger butternut squash. Tjek også min opskrift på butternut squash suppe med røde linser.
Hvad er halloumi ost?
Halloumi er en fast ost, som man kan skære i skiver og stege på panden.
Den er lidt saltet og kan spises som den er, men den kan også krydres og paneres. Du kan læse mere om halloumi her.
Find opskriften på græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi her:
Reklamelinks er markeret med*
Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 lille hokkaido ( 660 g med skal)
- 2 mellemstore gulerødder
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ dl brun farin
- 1 tsk salt
- ½ dl smagsneutral olie
- 3 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 tsk tørret chili
- 2 spsk limesaft
- 1 dåse kokosmælk
- Olivenolie til at stege i
- Salt og peber
- 250 g halloumi
- 2 håndfulde bredbladet persille
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Vask græskaret og fjern kernerne i midten. Skallen skal du lade sidde på, da den bliver helt smørblød efter at blive bagt i ovnen. Skær det i mellemstore stykker. Det skal blendes senere. Put dem på en bageplade med bagepapir. Jeg har et billede i indlægget, hvor du kan se en ca. størrelse.1 lille hokkaido
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Klargør løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Put det hele hen på bagepladen.2 mellemstore gulerødder,2 løg,3 fed hvidløg
- Drys med brun farin, salt og olie og vend det hele godt rundt.½ dl brun farin,1 tsk salt,½ dl smagsneutral olie
- Bag det i ovnen i ca. 30 minutter. Eller til grøntsagerne begynder at tage farve og blive gyldne. De skal blendes, så de skal være bløde.
- Når de er færdige kommes de i en gryde. Tilsæt vand og blend til du får en lind pure.3 dl vand
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad suppen simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.1 grøntsagsbouillon,1 tsk tørret ingefær,1 tsk tørret chili,2 spsk limesaft,1 dåse kokosmælk,Salt og peber
- Mens suppen simrer kan du gøre dine toppings klar. Skær halloumien i skiver af ca. 1/2 cm. Put en lille bitte smule olivenolie på en pande og steg dem på panden. Først bliver konsistensen meget blød, men lige pludselig bliver de gyldne og sprøde. Det kan godt gå ret hurtigt, når først de begynder at tage farve.Olivenolie til at stege i,250 g halloumi
- Tag dem af panden og skær dem i mindre stykker, som man kan drysse på suppen. Vask og hak persillen, så du også kan drysse med den. Server evt. også med noget lækkert brød til.2 håndfulde bredbladet persille
Noter
Andre lækre supper
Jeg elsker en god suppe at varme mig på. Især når det er køligt uden for, men egentligt kan jeg spise suppe det meste af året, haha. Hvis du også er vild med suppe, så har du flere opskrifter her.