Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping

Dette er ikke en hvilken som helst græskarsuppe. Den er nemlig lavet med karamelliserede stykker hokkaido, gulerødder og løg. Derefter er den blendet med kokosmælk og smagt til med ingefær, tørret chili og lime og toppet med sprød og salt halloumi. Nem og lækker vegetarisk aftensmad.

græskarsuppe med bagte græskar

Der findes mange gode opskrifter på græskarsuppe, men dette er en af de bedste jeg har prøvet. Der sker noget virkelig lækkert når man først vender græskar, gulerødder, løg og hvidløg i lidt brun farin og olie, og så bager dem i ovnen. Som modspil til de søde og milde grøntsager, har jeg smagt suppen til med ingefær, tørret chili og limesaft. Kokosmælken gør den cremet og fløjlsblød i konsistensen.

Hvis du også er vil med suppe, så kan du se alle mine bud på vegetariske supper her.

Græskarsuppe med halloumi

Jeg elsker halloumi. Det er en ost, der kan bruges til mange ting. Det er blandt andet godt i en burger, i salater og som topping til supper. Jeg skærer det i skiver og steger det på panden til det bliver sprødt. Så skærer eller river jeg det i mindre tern og drysser oven på suppen.

Det har en fast konsistens (en lille smule gummiagtigt) og er et godt alternativ til bacon eller chorizo, som også er populært på supper.

Derudover har jeg også drysset med bredbladet persille, som jeg bare elsker, og som jeg ofte har på lager i køkkenet. Det kan pifte mange retter op med et drys persille på toppen.

græskarsuppe med karamelliseret hokkaido

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse suppen?

Ja, man kan sagtens fryse suppen. Jeg vil dog ikke anbefale at du gemmer den stegte halloumi. Hvis du har noget til overs, kan du snacke den eller bruge den i en salat eksempelvis.

Hvor længe kan suppen holde sig?

Den kan holde sig i 3-4 dage på køl. Hvis den har samlet sig for meget kan du evt hælde
lidt vand i, når du varmer den.

Kan man bruge butternut squash?

Ja, det kan du sagtens. Bare brug samme mængde og smag til med krydderier, som du synes. Lige som med hokkaido græskaret, så kan du også lade skallen sidde på,
når du bruger butternut squash. Tjek også min opskrift på butternut squash suppe med røde linser.

Hvad er halloumi ost?

Halloumi er en fast ost, som man kan skære i skiver og stege på panden.
Den er lidt saltet og kan spises som den er, men den kan også krydres og paneres. Du kan læse mere om halloumi her.

græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi

Find opskriften på græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi her:

Reklamelinks er markeret med*

græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi
5 fra 2 stemmer

Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping

Den BEDSTE græskarsuppe. Denne græskarsuppe er lave med karamelliseret hokkaido, gulerødder og løg, som bliver blendet med kokosmælk, lime og krydderier og så toppet med sprød halloumi.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Ingredienser 

  • 1 lille hokkaido ( 660 g med skal)
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl brun farin
  • 1 tsk salt
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk tørret chili
  • 2 spsk limesaft
  • 1 dåse kokosmælk
  • Olivenolie til at stege i
  • Salt og peber
  • 250 g halloumi
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • Vask græskaret og fjern kernerne i midten. Skallen skal du lade sidde på, da den bliver helt smørblød efter at blive bagt i ovnen. Skær det i mellemstore stykker. Det skal blendes senere. Put dem på en bageplade med bagepapir. Jeg har et billede i indlægget, hvor du kan se en ca. størrelse.
    1 lille hokkaido
  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Klargør løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Put det hele hen på bagepladen.
    2 mellemstore gulerødder,2 løg,3 fed hvidløg
  • Drys med brun farin, salt og olie og vend det hele godt rundt.
    ½ dl brun farin,1 tsk salt,½ dl smagsneutral olie
  • Bag det i ovnen i ca. 30 minutter. Eller til grøntsagerne begynder at tage farve og blive gyldne. De skal blendes, så de skal være bløde.
  • Når de er færdige kommes de i en gryde. Tilsæt vand og blend til du får en lind pure.
    3 dl vand
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad suppen simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
    1 grøntsagsbouillon,1 tsk tørret ingefær,1 tsk tørret chili,2 spsk limesaft,1 dåse kokosmælk,Salt og peber
  • Mens suppen simrer kan du gøre dine toppings klar. Skær halloumien i skiver af ca. 1/2 cm. Put en lille bitte smule olivenolie på en pande og steg dem på panden. Først bliver konsistensen meget blød, men lige pludselig bliver de gyldne og sprøde. Det kan godt gå ret hurtigt, når først de begynder at tage farve.
    Olivenolie til at stege i,250 g halloumi
  • Tag dem af panden og skær dem i mindre stykker, som man kan drysse på suppen. Vask og hak persillen, så du også kan drysse med den. Server evt. også med noget lækkert brød til.
    2 håndfulde bredbladet persille

Noter

Server evt. også med noget lækkert brød til. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Andre lækre supper

Jeg elsker en god suppe at varme mig på. Især når det er køligt uden for, men egentligt kan jeg spise suppe det meste af året, haha. Hvis du også er vild med suppe, så har du flere opskrifter her.

Misosuppe med grøntsager og æg
Misosuppe er oprindeligt en japansk suppe, der kan laves på mange forskellige måder. Her er mit bud på en suppe, som er fuld af umami og grøntsager.
Gå til opskrift
vegetarisk misosuppe
Linsesuppe med kokosmælk og spinat
Nem vegansk linsesuppe med hakkede tomater, kokosmælk, røde linser og spinat. Den er nem at lave og mætter godt.
Gå til opskrift
vegansk linsesuppe
Tomatsuppe med røde linser, gulerødder og squash
Her har du opskriften på en rigtig lækker og cremet tomatsuppe med røde linser. Fuld af smag og nærende ingredienser, som din krop vil elske dig for.
Gå til opskrift
tomatsuppe med røde linser
græskarsuppe med halloumi
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments