Gnocchi med tomatsauce og burrata er hverdagsmad, når det er bedst. Det er som at spise på restaurant, men retten kan nemt bikses sammen og kræver ikke særligt meget arbejde.
Gnocchi. Enten er du vild med dem eller også er du ikke. ELLER måske har du bare ikke prøvet denne vildt lækre og nemme opskrift på gnocchi med tomatsauce og burrata på toppen. De små gnocchi flyder rundt i en smagfuld sauce med kapers og citron blandt andet og prikken over i’et er den cremede burrata, som nærmest smelter ned i retten.
Få opskriften på gnocchi med tomatsauce og burrata her:
Reklamelinks er markeret med*
Gnocchi med tomatsauce og burrata
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g gnocchi (jeg bruger en færdiglavet version)
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 500 g cherry tomater
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk kapers
- 2 spsk citronsaft
- ½ dl vand
- 1 dl madlavningsfløde (her har jeg brugt havrefløde)
- 1 håndfuld frisk basilikum + ekstra til at drysse med
- Kværnet peber + evt lidt salt
- 1 burrata (150 g drænet væg /285 g ikke drænet)
Tilberedelse
- Start med at sætte vand til at koge og tilbered gnocchi efter instruktionerne på pakken. Mens du venter på at vandet koger, kan du gå igang med tomatsaucen.500 g gnocchi
- Hak hvidløg fint. Varm olien i en wok eller en stor pande ved middel varme og tilsæt hvidløg. Vask cherry tomaterne og halver dem og hæld dem i wokken løbende, når du har skåret en håndfuld over. Rør rundt undervejs.4 fed hvidløg,2 spsk olivenolie,500 g cherry tomater
- Vask peberfrugten og fjern kernerne. Skær den i små tern og hæld dem i wokken. Steg i 10 minutters tid eller til nogle af tomaterne begynder at blive bløde.1 rød peberfrugt
- Tilsæt kapers, citronsaft, vand, madlavningsfløde og frisk basilikum. Lad det simre i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper. Smag til med kværnet peber og evt lidt salt.2 tsk kapers,2 spsk citronsaft,½ dl vand,1 dl madlavningsfløde,1 håndfuld frisk basilikum + ekstra til at drysse med,Kværnet peber + evt lidt salt
- Hæld den kogte gnocchi i og rør rundt til de er varmet godt igennem.
- Sluk for retten. Nu til toppingen. Du kan enten putte burraten direkte oven på wokretten og så stille den på bordet, eller du kan portionsanrette retten og så putte burrata på (som jeg har gjort på billederne her). Slut af med et drys frisk basilikum og lidt kværnet peber.1 burrata
Oftest stillede spørgsmål til gnocchi med tomatsauce og burrata
Hvad er gnocchi?
Gnocchi er en italiensk pastaret, der traditionelt er lavet af kartoffelmos, mel og æg. Dejen formes til små ovale eller runde stykker, som koges i vand og serveres med forskellige saucer eller toppings. Gnocchi har en blød og lidt elastisk konsistens og er en populær ret i Italien og mange andre dele af verden. Her bruger jeg en købeversion, som kan findes mange forskellige steder. De smager fremragende. Du kan selvfølgelig også vælge at lave din egen.
Hvad er burrata?
Burrata er en frisk italiensk ost, der er lavet af mozzarella og fløde. Den har en karakteristisk blød og cremet konsistens. Burrata laves ved at tage en tynd skorpe af mozzarellaost og fylde den med et blødt fyld af strimlet mozzarella og fløde. Når den skæres igennem, flyder fyldet ud som en lækker og cremet masse. Måske du har set nogle lækre vidoer med det? Lidt som når blommen flyder ud på et blødkogt æg.
Hvor mange dage kan retten holde sig?
Du kan godt opvarme retten op til 2-3 dage efter den er lavet, men den er altså bedst helt frisklavet. Hvis du opvarmer den, så vær opmærksom på, at burraten vil smelte i retten. Hæld også noget mere væske ved for at få retten mere cremet.
Flere opskrifter med gnocchi
Jeg elsker gnocchi retter og jeg har allerede flere gode vegetariske gnocchi opskrifter på bloggen. Hvis du kunne tænke dig at prøve dem, så kan jeg eksempelvis anbefale:
Du kan også finde mange flere opskrifter på lækker vegetarisk aftensmad her.