Disse glutenfri spinatboller er nogle af mine nye yndlingsboller, når det kommer til at lave lynhurtige og mættende boller til aftensmaden eller madpakken. De er lavet på havregryn, æg og hytteost, så de er super sunde og proteinrige. Det er faktisk ikke mig, der kan tage credit for dem, men min mor. Hun blev inspireret af min opskrift på proteinboller med skyr, og det kom der disse lækre boller ud af. Så måske jeg alligevel godt kan tage lidt credit? 😉
Nemme glutenfri boller med spinat og hytteost
Der er intet kompliceret over disse boller. Ingen hævetid og så skal de nærmest ikke æltes. Ahmen det bliver ikke meget nemmere. De minder dog heller ikke om almindelige morgenboller (hvilket du nok kan gætte ud fra det høje indhold af hytteost), men har derimod en meget mere svampet konsistens.
Opskrifter med spinat
Jeg elsker spinat, hvilket også er meget godt afspejlet her op bloggen, hvor der har sneget sig spinat ind i en hel del opskrifter. Måske jeg kunne friste med:
Frisk pasta i en cremet spinatsovs
Grovtærte med søde kartofler og spinat
Reklamelinks er markeret med*
Glutenfri spinatboller
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 3 æg
- 350 g hytteost
- 1 tsk bagepulver
- 1 ½ tsk salt
- 6 kugler frossen spinat
Tilberedelse
- Start med at koge noget vand og hæld det over de frosne kugler spinat i en lille skål.
- Blend havregryn og bland nu de resterende ingredienser. For nemhedens skyld kan du gøre det direkte i en food processor.
- Si vandet fra spinaten og blend nu alle ingredienserne sammen til det får en mere flydende konsistens.
- Form dem til 9 boller (det hjælper, hvis du gør dine hænder fugtige) og bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 15-20 minutter.