Dahl med belugalinser

Dahl med belugalinser er en virkelig lækker vegetarisk ret, som er nærende og fuld af protein. Oftest laver man dahl med røde linser, men man kan sagtens skifte dem ud med belugalinser. De sorte linser har en mere fast konsistens og bid i sig, så hvis du er en af dem, der synes, at linser kan blive ‘melede’ i det, så er belugalinser din ven 🙂

Jeg prøver altid at få sneget grøntsager i mine opskrifter, så i denne dahl finder du frisk spinat. Du kan også tilføre eksempelvis gulerødder, blomkål eller kartofler.

Elsker du vegetarisk aftensmad? Så se tjek også mine mange andre opskrifter på vegetarretter og er du mere specifikt til gryderetter, så har jeg masser af vegetar simremad her.

belugalinse-dahl

Sort dahl med belugalinser

De smukke belugalinser er oprindeligt opkaldt efter belugakaviar. De har en flot sort farve, men de mister noget af den, når de bliver kogt, så der bliver de mere mørkebrune. De har et lavt indhold af lektiner, så derfor behøver man ikke sætte dem i blød. De skal blot koge i omkring 20 minutter, hvilket gør dem helt perfekte til en omgang dahl.

Ligesom med min klassiske dahl på røde linser, så er denne opskrift også lavet på kokosmælk og tomatpure. Det giver en cremet og tyk konsistens, og det synes jeg er mega lækkert! Man kan også bytte kokosmælken ud med hakkede tomater (eller bruge en blanding).

vegetarisk ret med belugalinser

Opskrifter med linser

Som mit opskriftarkiv afslører, så er jeg glad for at lave opskrifter med linser. Her er en række opskrifter, som er gode til aftensmaden eller frokosten. De indeholder en blanding af røde linser, grønne linser og belugalinser, men du kan sagtens bytte linserne ud og bruge belugalinser i en opskrift, hvor der oprindeligt er brugt røde linser eller grønne linser. Så skal du bare være opmærksom på, at de nok skal have en længere kogetid og måske smages anderledes til.

sort dahl med belugalinser
opskrift på dahl med belugalinser

Tilbehør til dahl med belugalinser

Til denne dahl har jeg lavet mit nemme pandebrød med hvidløg, sesam og nigellafrø. Og jeg lyver ikke, det er virkelig nemt. Selve dejen består af få ingredienser og skal ikke hæve og skal kun æltes kortvarigt.

Man former dejen til flade brød med hænderne, og så steger man det i olie og bagefter pensler man det med toppingen (det er også toppingen, som jeg har drysset oven på retten på disse billeder). Skal det være dobbeltnemt, så kan man også undlade toppingen, men den smager nu godt.

Du finder opskriften på mit pandebrød her.

Ellers synes jeg sort dahl med belugalinser også smager godt med:

  • creme fraice
  • friskt bredbladet persille
  • peanuts
  • saltede mandler
  • ris
  • surdejsbrød
pandebrød

Opskrift på dahl med belugalinser

Reklamelinks er markeret med*

sort dahl med belugalinser
5 fra 14 stemmer

Dahl med belugalinser

Dahl med belugalinser er en cremet gryderet med masser af næring og proteiner. Den er tilmed vegansk og smager helt fantastisk.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk tørret ingefær
  • 1 ½ tsk spidskommen
  • 1 ½ tsk gurkemeje
  • 3 dl tørrede belugalinser
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 store dåser tomatpure (2 x 140 g)
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 100 g frisk spinat
  • Olie til at stege i
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Pandebrød
  • Creme fraiche
  • Frisk persille

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i lidt olie i et par minutter.
    1 løg,3 fed hvidløg
  • Tilsæt ingefær, spidskommen og gurkemeje og svits hurtigt.
    1 ½ tsk tørret ingefær,1 ½ tsk spidskommen,1 ½ tsk gurkemeje
  • Tilsæt så belugalinser, vand, kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon.
    3 dl tørrede belugalinser,1 dåse kokosmælk,3 dl vand,2 store dåser tomatpure,1 terning grøntsagsbouillon
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og husk at rør rundt undervejs, da linserne ellers kan brænde på.
  • Vask spinaten og hak den i strimler. Hæld det i 2 minutter inden du slukker for varmen og rør rundt. Smag til med salt og peber.
    100 g frisk spinat,Salt og peber
  • Server med dine favorit toppings.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 14 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
sort dahl med beluga linser
daal med belugalinser
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 14 votes (8 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments