Cookies med påskeæg

Farverige og nemme cookies med påskeæg, som pynter flot på et påskebord. Dejen er en klassisk cookiedej, men i stedet for traditionelle chokoladeknapper er disse fyldt med farvestrålende påskeæg.

Påskecookies med påskeæg

Jeg har testet disse cookies flere gange og nu er jeg er kommet frem til den helt rigtige påskecookie. De er sprøde uden på og bløde i midten (eller chewy, som man også ofte siger, når det handler om cookies).

Jeg har brugt en pose m&m’s æg i pastelfarver, som jeg synes er meget fine og giver en god smag, der minder om chokoladecookies. Dejen er en grundopskrift, så du kan også bruge andre former for påskeæg. Eksempelvis nogle med marcipan. Dronningemandler kunne også være lækkert.

Tip: Her har jeg puttet 135 g. i dejen, da det svarer til, hvad der er i sådan en pose. Det er også rigtig sødt, hvis du pynter cookiekuglerne med et par æg inden de kommer i ovnen, men så skal du købe en til pose til. Eller pynte med nogle andre påskeæg, hvis ud har nogle.

påskeæg cookies

Opskrifter på påskelækkerier

Det er så hyggeligt at bage i påsken, og man kan da ikke blive andet end at blive i godt humør af alle de farvestrålende chokoladeæg. Måske har du lige lovligt mange i skuffen? Det har vi i hvert fald, når vi har været på æggejagt i min fars have. Den hyggeligste tradition, som vi har hvert år.

Her er to andre forslag til påskelækkerier. Hvis du har mange forskellige påskeæg, som du gerne vil lave noget med, så kunne især et chokoladebrud/rocky road være en oplagt idé.

Tjek også mine opskrifter på vegetarisk påskemad. Du finder dem her.

påske cookies
påskecookies

Opskrift på cookies med påskeæg

Reklamelinks er markeret med*

cookies med påskeæg
4 fra 2 stemmer

Cookies med påskeæg

Farverige cookies med påskeæg. Sprøde udenpå og bløde i midten. Disse cookies med påskeæg er super søde til påsken og et hyggeligt påskeprojekt.
Antal: 16 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter

Ingredienser 

  • 125 g brun farin
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 145 g smør
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 135 g påskeæg (her M&M's eggs (se billedet højere oppe) )

Tilberedelse

  • Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Det går hurtigere, hvis du skære det i store tern og ligger det på en tallerken.
  • Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker og blødt smør i ca. 5 minutter med en elpisker til det er blandet godt sammen.
  • Tilsæt derefter ægget og pisk videre.
  • Tilsæt så hvedemel, bagepulver og salt og pisk igen.
  • Nu skal påskeæggene knuses i mindre stykker. Jeg synes der er nemmest at putte dem i en frysepose og banke løs med en bagerulle. Gør det af flere omgang, så er det nemmere at styre, så de ikke bliver lavet helt til pulver.
  • Vend dem i dejen med en dejskraber.
  • Put film på dejen og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. Gerne flere, eller natten over.
  • Del dejen i 16 kugler af 50 g. (det afhænger selvfølgelig af, hvor meget dej du har spist undervejs, host host). Placer seks styk af gangen en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Tryk dem en smule flade med hånden. De flyder mere ud, når de bliver bagt.
  • Bag dem i en forvarmet ovn i 14 minutter ved 175 grader, varmluft.
  • Lad dem køle let af og stil dem så på en bagerist.

Noter

  • Hvis du har nogle ekstra påskeæg, kan du putte dem på dejkuglerne inden de bliver bagt. Det pynter rigtig flot. 
  • Konsistensen er bedst den dag de bliver bagt, da de mister noget af deres sprødhed dagen efter. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Kan cookies med påskeæg fryses?

Hvis du ønsker at fryse dine påskecookies, så får du det bedste resultat ved at trille dejen i kugler af 50 g og så fryse de rå kugler af dej. Så kan du tage dem op og bage dem direkte fra frost. Du skal nok putte noget ekstra på bagertiden før de er færdige. Det er altså bare smart.

Hvor længe kan cookies med påskeæg holde sig?

Påskecookies og cookies generelt smager bedst den dag de er blevet bagt. Der har de den bedste konsistens. Det er i hvert fald min mening. Selvfølgelig smager disse cookies også godt på anden og tredjedagen, men de bliver bløde i konsistensen og mister deres ‘knæk’ i siderne.

Derfor anbefaler jeg, at du bager dem den dag de skal spises og fryser resten af dejen ned.

Påske værtindegave

Her du en nem idé til en sød påskegave. Pak nogle af dine påskecookies i en pose og fyld den med med ekstra påskeæg.

Hav den med på besøg eller stil posen foran hoveddøren hos din nabo.

påske småkager
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

4 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments