Citronspecier med blå birkes

Citronspecier. En version som virkelig giver denne opskrift på specier med daim kamp til stregen. Citronspecier er en dejlig frisk småkage. Den kan spises året rundt, men det er nok især i julen, at man bager dem. Disse tynde og sprøde småkager, gør sig rigtig godt sammen med mange af de andre småkager, da den har en mere frisk smag.

Se også mine opskrifter på: De lækreste ingefærsmåkager med hakkede mandler og flagesalt og konfektroulade med nougat og marcipan.

Opskrift på citronspecier

Disse citronspecier bliver helt papirstynde og sprøde, når du bager dem. Den friske smag og de små birkes passer perfekt sammen og så er de da også ret fine at se på. Man kan lave specier med alle mulige smage og jeg er slet ikke færdig med at udvikle specieopskrifter. Har du nogle bud på andre gode smagskombinationer?

citronspecier med birkes
citronspecier med blå birkes
Daimspecier

Inspiration til hjemmelavede julegaver

Her har du tre opskrifter på andre ting du kan lave og give i julegave 🙂

Brændte mandler

Brændte hasselnødder med vanilje

Hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Specier med citron
Specier med citron og blå birkes

Reklamelinks er markeret med*

Specier med citron og blå birkes
5 fra 3 stemmer

Citronspecier med blå birkes

Jeg elsker specier og denne her version er en af mine favoritter. Specier med citron og blå birkes.
Antal: 55 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter

Ingredienser 

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 øko citron (skallen)

Tilberedelse

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
  • Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
  • Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
  • Tilsæt birkes, citronskal, salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
  • Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
  • Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 3 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
citronspecier opskrift

Specieopskrifter og andre juleopskrifter

Jeg elsker julen og derfor har jeg selvfølgelig også en masse gode juleopskrifter her på bloggen. Af opskrifter, som ikke er i den søde ende, kan jeg eksempelvis anbefale:

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments