Det bliver ikke meget nemmere at lave lagkage end med opskriften på denne chokoladelagkage. Faktisk tager den kun 15 minutter at bikse sammen alt i alt, og så har du den skønneste chokoladedrøm af en kage.
Den er et KÆMPE hit hjemme hos os, og virkelig en af de der opskrifter, som bare er gode at have i baghånden.
Opskrift på nem chokoladelagkage
Min erfaring er, at der er mange, som ‘ikke kan lide lagkage’, men de kan altså godt lide denne 😉 Hvis man kan lide chokolade, så kan man også lide denne her chokoladelagkage. Den er inspireret af min mands svigerinde, som har serveret en lignenede flere gange, og den er altid blevet spist af både store og små.
Som I måske ved, så er jeg ikke bleg for at tage de lette løsninger (hvis de altså smager godt og lever op til mine standarter). Så her har jeg købt færdigbunde med chokoladesmag og de smager helt fint. Selve cremen er lavet af fløde, som man pisker til flødeskum og så tilsætter man kakao, flormelis og hakket chokolade. Man skulle måske ikke tro det, men smagen bliver rent intens.
Hvis du er glad for chokolade, så tjek også mine opskrifter på: Brownie med oreos og skumfiduser, chokolademuffins med sorte bønner og brownie cookies.
Skal du holde fødselsdag? Så gå også på opdagelse i mit fødselsdagsarkiv her
Reklamelinks er markeret med*
Nem chokoladelagkage
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 chokoladebunde (færdigkøbte )
- 5 dl piskefløde
- 60 g flormelis
- 40 g kakaopulver (bagekakao)
- 130 g mørk chokolade
- 125 g friske hindbær
Tilberedelse
- Pisk fløden, så den bliver til en luftig flødeskum.
- Si kakao og flormelis i. Hak 100 g af chokoladen fint og tilsæt.
- Vend forsigtigt det hele rundt med en dejskraber.
- Smør det første lag og put en bund på. Du skal have til tre lag.
- Pynt med friske hindbær og det resterende chokolade. Du kan selvfølgelig også pynte med flag og lys 🙂
Noter
– 40 g knuste rutebiler i flødeskummet
– Knuste makroner
– Hvis du smører bundede med et tynt lag nutella
– Friske bær mellem lagene eller et lag syltetøj
– Lidt appelsinsaft på bundene
Andre serveringsforslag
Jeg har holdt denne chokoladelagkage ret simpel, da det er sådan, vi bedst kan lide den hjemme hos os, men man kan sagtens variere den. Du kan eksempelvis:
- Smøre hvert lag med syltetøj. Noget hindbærsyltetøj eller appelsinlsyltetøj
- Putte friske jordbær eller hindbær mellem hvert lag
- Smøre bundene med et lag Nutella for en ekstra intens chokoladesmag
- Presse frisk appelsinsaft ud over hvert lag
- Vende flødeskumscremen med knuste makroner eller rutebiler
Det var blot nogle få forslag. Du kan bare slå dig løs og være kreativ 🙂