Hvor mange kartoffelskræller har du smidt ud gennem tiderne? Jeg har smidt rigtig, rigtig mange ud, og det ærgrer jeg mig meget over nu, hvor jeg har fundet ud af, hvor nemt det er at trylle dem om til de lækreste chips.
Seriøst, det er guld der er røget lige ned i skraldespanden 😉
Tip: Hvis du har nogle kolde, kogte kartofler på lager, så kan du nemt lave disse pandebrød med kartofler. De er SÅ gode!
Chips af kartoffelskræller – så nemt er det
Fremgangsmåden er simpel. Du giver bare dine kartoffelskræller et drys olivenolie, havsalt og peber og så bager du dem i ovnen til de begynder at blive gyldne og sprøde. Du kan også krydre dem med dine yndlingskrydderier. Paprika, oregano eller måske en mere indisk version med spidskommen og karry.
Jeg vil altid vælge økologiske kartofler, når jeg laver disse chips.
Kartoffelskrælle chips
Ofte lader jeg egenligt skrællen sidde på, når jeg laver mad med kartofler, men nogle retter, så bliver de skrællet. Eksempelvis hvis jeg laver kartoffelmos eller suppe af en art.
Du kan bare smide dine skræller i ovnen, mens du laver resten af retten og så kan du servere dem som en lille side ret. Eller simpelthen bare snacke dem under madlavningen.
De kan også bruges i salater eller som topping på suppe. Måske du selv har flere gode forslag? 🙂
Opskrifter med kartofler
Er du også glad for kartofler, så er her tre opskrifter, som jeg kan anbefale 🙂 De er dog alle opskrifter, hvor jeg har ladet skrællen sidde på, så hvis du vil lave chips er det måske ikke de mest oplagte opskrifter, haha.
Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin
Kartofler, løg og squash i skiver
Knuste kartofler med hvidløg og basilikum
Reklamelinks er markeret med*
Chips af kartoffelskræller – undgå madspild
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Kartoffelskræller
- Olivenolie
- Flagesalt og peber
- Evt. andre krydderier
Tilberedelse
- Start med at tænde for ovnen, 200 grader varmluft.
- Vask kartoflerne meget grundigt og skræl dem, som du normalt gør, når du skræller kartofler.
- Put dem i en skål og bland med en god sjat olivenolie og et drys flagesalt og peber.
- Spred dem ud over en bageplade med bagepapir, så de ikke rører alt for meget ved hinanden og bage dem i ca. 15 min.
- Hold øje til sidst, da alle ovne er forskellige og de hurtigt kan få for meget.