Cacio e pepe med shiitake

Cacio e pepe med shiitake svampe er en meget nem pastaret med få ingredienser, men som smager himmelsk. Klar på 20 minutter.

Cacio e pepe med shiitake

Denne ret er et godt eksempel på, hvordan man med få enkle ingredienser kan lave den lækreste ret. Navnet cacio e pepe betyder “ost og peber” på italiensk, og det er præcis, hvad denne ret består af. Den er lavet med spaghetti, pecorino ost og sort peber, og den er utrolig nem at lave.

Den serveres traditionelt set ikke med shiitake, men jeg synes det er prikken over i’et med nogle stegte svampe på toppen.

Se også mine andre nemme pastaretter her.

cacio e pepe med svampe

Reklamelinks er markeret med*

cacio e pepe med svampe
5 fra 2 stemmer

Cacio e pepe med shiitake

Pasta, smør, peber, ost og shiitakesvampe. Med kun få enkle ingredienser er denne ret et perfekt eksempel på, hvordan nogle gange de enkleste ting kan være de mest lækre.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser 

  • 200 g pasta*
  • 50 g revet pecorino*
  • 25 g smør
  • 1 ½ tsk kværnet peberkorn
  • flagesalt
  • 100 g shiitakesvampe
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedelse

  • Kog pastaen i letsaltet vand. Tag den af et par minutter før end hvad der står på pakken, da den eller bliver overtilberedt. Gem ca. 2 dl af pastavandet til senere.
  • Varm olivenolien i en wok eller en stor pande. Tilsæt shiitakesvampe og steg til de er blevet gyldne og bløde. Læg dem derefter over på en tallerken.
  • Kom så smør i panden eller wokken (middelvarm). Tilsæt peberen når smøret er smeltet og rist den i et minuts tid. Tilsæt kogt pasta, revet pecorino og pastavand. Start med lidt vand og tilsæt så mere, så du får den ønskede konsistens. Det koger lidt ind og samler retten. Konsistensen skal være cremet. Smag til med salt.
  • Server med shitakesvampet og ekstra kværnet peber på toppen.

Noter

*Her har jeg brugt casarecce, men lange pasta er også gode i
* Man kan også bruge parmesan eller en blanding af parmesan og pecorino.

Videoopskrift

YouTube video
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Video: Sådan laver du cacio e pepe med shiitake

YouTube video

Ofte stillede spørgsmål til cacio e pepe med shiitake

Hvilken ost skal man bruge?

Det kommer nok an på, hvor i Italien man spørger. Jeg har både prøvet at lave retten med pecorino ost og parmesan og begge dele er gode, synes jeg. Det er også de to oste, jeg kan læse mig frem til, at andre bruger.

Hvilken pasta skal man bruge til cacio e pepe med shiitake?

Traditionelt bruger man vidst lange spaghetti, men har også set folk bruge rigatoni og penne pasta. Her har jeg brugt en durumpasta, som hedder ‘casarecce’. Den kan jeg i den grad anbefale, da sovsen lægger sig inde i pastaen og gør hver en mundfuld cremet og lækker.

Hvor længe kan cacio e pepe holde sig?

Det er helt klart sådan en ret, som smager bedst frisklavet. Dog kan man godt varme den op dagen efter, hvis man tilsætter noget mere væsken til panden og evt. slutter af med et ekstra drys peber og ost.

nem pastaret med cacio e pepe

Her finder du flere lækre pastaopskrifter

Hvis du også er vild med pastaretter, så har jeg samlet nogle flere af mine yndlingsopskrifter her:

Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter
Denne vegetariske pastaret er en rigtig luksus ret med ovnbagt og mør aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter. Spis den med revet ost på toppen. Opskriften giver til 3-4 personer*.
Gå til opskrift
vegetarisk pastaret med aubergine opskrift
Vegetarisk pastasalat med grønkål, søde kartofler og tahindressing
En nem og lækker vegetarisk pastasalat med tahin, grønkål og søde kartofler. Spis den som et måltid i sig selv eller med nogle lækre vegetarfrikadeller til.
Gå til opskrift
vegetarisk pastasalat opskrift
Vegetariske fyldte pasta i tomatsovs
Her har du en opskrift på en nem hverdagsret, som alligevel virker ret luksus. Færdigkøbte fyldte pasta i en ekstra lækker tomatsovs fuld af krydderurter.
Gå til opskrift
Fyldte pasta i tomatsovs
cacio e pepe med shiitake svampe

Sådan laver man cacio e pepe med shiitake

Cacio e pepe med shiitake er en virkelig nem ret, og jeg vil næsten vove at påstå, at de fleste vil have succes med den. For at lave cacio e pepe skal du først koge spaghetti i rigeligt saltet vand, indtil det er al dente. Imens skal du riste sort peber i en stor pande, indtil det dufter skønt.

Tilsæt derefter den revne pecorino ost og rør det hele sammen, indtil osten er smeltet og saucen er blevet glat og cremet.

Når pastaen er færdigkogt, hælder du vandet fra og tilsætter den direkte i panden med saucen. Rør det hele godt sammen, indtil pastaen er dækket af den lækre ostesauce. Tilsæt noget af kogevandet for en mere cremet konsistens.

Server straks og drys eventuelt lidt mere sort peber og revet pecorino ost på toppen.¨

Hvad er shiitake

Shiitake er en type spiselige svampe, der oprindeligt kommer fra Østasien, og som nu dyrkes og spises over hele verden. Navnet “shiitake” kommer fra det japanske ord for træsvamp, da svampen ofte findes voksende på træer i naturen.

Shiitakesvampe er kendt for deres intense og komplekse smag, som kan beskrives som nøddeagtig og lidt kødfuld. De har også en fast, lidt sej konsistens, der gør dem velegnede til en række forskellige retter.

Shiitake er en populær ingrediens i det asiatiske køkken og bruges ofte i supper, saucer og stir-fries, men de er også rigtig lækre som topping på salater og pizzaer eksempelvis.

pasta med parmesan og peber
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments