Her har du opskriften på en nem, vegetarisk butternut squash suppe med røde linser. Hvis du har fuldt med længe, så ved du, at jeg eeeelsker suppe. Gerne med nogle gode toppings ovenpå. Denne her suppe med græskar og røde linser ligger ret højt oppe på min liste. Den er virkelig nem og så er den super sund!
Nem butternut squash suppe med røde liner
Denne butternut squash suppe med røde linser er både nem, smuk at se på, og så varmer den godt. Perfekt når det rusker i træerne udenfor. Udover røde linser, er der blandt andet også kokosmælk, hvidløg og citronsaft i, hvilket giver den lækreste smag fuld af nuancer.
De røde linser tilfører ekstra protein og gør, at suppen ligger godt i maven og holder dig mæt i længere tid.
Butternut squash suppe opskrift
Butternut squash er en af de grøntsager, som jeg holder rigtig meget af at bruge. Det er en meget alsidig grøntsag, der både kan koges, bages, moses og steges. Den er tilmed super nem at bruge i madlavningen, da man ikke behøver fjerne skallen. Den bliver smørblød, når man tilbereder den.
Man kan eksempelvis lave hasselback butternut squash eller gnocchi med butternut squash og grønkål.
Tjek også mine andre suppeopskrifter? Pastinaksuppe med karry og æbler, jordskokkesuppe med østershatte, grønkålssuppe med timian. og tomatsuppe med røde linser
Kan butternut squash suppe fryses?
Ja, man kan sagtens fryse suppe denne suppe. Jeg anbefaler, at man fryser, så der er til det man skal bruge, når man tager den op. Når den skal varmes op, kan du gøre det i en gryde ved stille og rolig varme.
Inspiration til suppe toppings
Hvis du er lidt skeptisk over for hele suppe konceptet, eller du er i familie med en der er, så er det måske fordi du skal oppe dit topping game? Her er inspiration til, hvad du kan putte ovenpå suppen. Personligt, så elsker jeg at toppe med creme fraiche og persille og noget salt og knasende. Jeg er også stor fan af disse nemme pandebrød, som man kan bruge til at dyppe i suppen.
Toppings:
Creme fraiche
Æblestykker
Krydderurter
Pastaskruer
Pandestegt halloumi
Grønkålschips
Ristede græskarkerner
Brød croutoner
Nødder
Opskrift på butternut squash suppe med røde linser
Reklamelinks er markeret med*
Butternut squash suppe med røde linser
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 butternut squash (skallen skal blive på)
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær (eller 2 tsk tørret ingefær)
- 4 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 1 grøntsagsboullion
- ½ Citron , saften
- 2 ½ dl røde linser
- Olivenolie til at stege i
- Salt og peber
Tilberedelse
- Skær græskaret i tern. De skal senere blendes, så de behøver ikke være så pæne. Skallen kan du bare lade blive på, da den bliver blød, når du koger den.1 butternut squash
- Hak løg og hvidløg i chunks.3 fed hvidløg,1 løg
- Steg løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt græskar og hakket ingefær. Steg det hele i ca. 5 min.Olivenolie til at stege i,2 cm frisk ingefær
- Tilsæt derefter vand, kokosmælk, bouillon, citronsaft og røde linser.4 dl vand,1 dåse kokosmælk,1 grøntsagsboullion,1/2 Citron , saften,2 1/2 dl røde linser
- Lad suppen simre i ca. 30 minutter.
- Blend med en stavblender og smag til med salt og peber.Salt og peber