Du kan stadig nå at plukke brombær, så du kan bage disse virkelig lækre brombærmuffins med hvid chokolade. De er super nemme at bikse sammen (seriøst, det tager ingen tid) og de smager SÅ godt. Så frem med en lille bøtte og ud og pluk brombær, hvis du da ikke allerede har været på brombærrov 😉 Ej, men for reals. Det er så hyggeligt at plukke brombær med venner eller familie 🙂 Jeg er så heldig at bo tæt på flere forskellige brombærspots, hvor jeg snildt kan fylde flere bøtter uden man nærmest kan se, at jeg har plukket nogle. Tais plejer også at være sød til at hjælpe med at plukke og det er altid godt med en høj mand (eller dame), da de gode altid sidder øverst oppe! Naturen har virkelig ikke gjort det nemt for os!
Opskriften er stort set den samme, som jeg bruger til mine rabarbermuffins med hvid chokolade. Her er rabarber bare byttet ud med 200 g brombær og så har jeg skruet en anelse ned for sukkerindholdet. Den hvide chokolade har jeg ikke pillet ved, for det smager bare altid godt 🙂
Er du på udkig efter flere muffin opskrifter, så prøv også mine opskrifter på muffins med sorte bønner og peanut butter topping og drømmekage muffins med ekstra topping.
Reklamelinks er markeret med*
Brombærmuffins med hvid chokolade
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g brombær
- 100 g sukker
- 125 g blødt smør
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvid chokolade
Tilberedelse
- Skyld brombærrene grundigt og stil dem til siden.
- Bland smør og sukker i en stor skål. Rør derefter æg i.
- Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør i.
- Hak hvid chokolade og vend til sidst chokoladen og brombærrene i dejen.
- Stop når brombærrene har fordelt sig ud i dejen. Du må endelig ikke ælte dejen for længe, da det er lækkert med nogle hele og halve brombær.
- Fordel dejen i muffinforme. Ca 1 stor spsk pr muffin og bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 minutter eller til de bliver gyldne på toppen. Jeg bruger nogle smarte forme i silikone, som kan anbefales.