Grønne crunchy bønner vendt med bacon, salatost og sennepsdressing. Denne her ’salat’ er seriøst lækker!
Jeg ved ikke med dig, men jeg har altid haft det lidt svært friske grønne bønner. Hvad stiller man egentligt op med dem?
Brug friske grønne bønner til denne bønnesalat med sennepsdressing
Bønner på frost er nemme nok. Dem bruger man selvfølgelig til bønnefritter (Og hvis man er mig, så spiser man dem flere gange om ugen).
Men de friske, dem har jeg altid bare kogt… Og ja, så har jeg egentligt ikke lavet så meget sjovt med dem, så derfor ryger de sjældent ned i indkøbskurven.
MEN nu har jeg fundet frem til en salat på bønnesalat med sennepsdressing, der smager crazy godt! Og så har jeg læst mig ferm til, at tricket er ikke at koge dem, men at stege dem på en pande i noget vand i kort tid. På den måde bliver de ikke så bløde og vandede, men derimod friske og sprøde. And it works!
Reklamelinks er markeret med*
Bønnesalat med sennepsdressing
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 125 g. bacontern
- 2 fed hvidløg
- 500 g. grønne bønner
- 3 spsk. olivenolie
- ½ citron
- 2 tsk. grov sennep
- En god chunk salatost
- Salt & peber
Tilberedelse
- Steg baconet på en stor pande, så det bliver sprødt og gem det til senere. Imens det steger hakkes hvidløg fint.
- Steg hvidløg på den samme pande. Vask de grønne bønner og skær enderne af. Skær dem i mindre stykker og smid dem på panden.
- Rør rundt og tilsæt 2 dl. vand og lad det simre i ca. 10 min.
- Mens det står og hygger kan du begynde på dressingen. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber i en skål og smag til.
- Hæld det overskydende vand fra bønnerne og lad dem køle af. Tilsæt salatost, bacon og dressingen og rør rundt.