Jeg vil ikke lyve, jeg har googlet ordet Blomkålstabouleh rigtig mange gange, for det er et af de der ord, som jeg aldrig lærer at stave til, haha. I skulle se mine alternative forslag i min oprindelige opskrift! Men selvom tabouleh er svært at stave til, så er denne her salat ikke desto mindre super nem at lave og smager rigtig godt.
Nem blomkålstabouleh
Det er en marrokansk salat, der oprindeligt er lavet på bulgur, men her har jeg lavet en version med blomkål i stedet for. Dejligt alternativ for os med maver, der godt kan reagere på for meget gluten.
Blomkålstabouleh smager rigtig godt til blandt andet linsedeller, krydrede oksedeller eller fisk, da det har en dejlig frisk smag.
Tjek også disse opskrifter på lækre og sunde salater:
Gulerodssalat med appelsin, tahin og kikærter
Reklamelinks er markeret med*
Blomkålstabouleh
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 agurk
- 2 tomater
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 citron, saften
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- Evt. rødløg og feta
Tilberedelse
- Riv blomkåket på et rivejerm så de kommer til at ligne ris.1 blomkål
- Skær agurker og tomater i små tern og hak persillen. Bland det hele i en skål.1 agurk,2 tomater,1 håndfuld frisk persille
- Hæld citronsaft og olivenolie over og smag til med salt og peber.1 citron, saften,1/2 dl olivenolie,Salt og peber
- Bonus: Salaten smager også godt med finthakket rødløg og feta.Evt. rødløg og feta