Denne her opskrift på bananpandekager med hytteost og havregryn er nok min absolut yndlings opskrift, når det kommer til bananpandekager. Jeg kan da også rigtig godt lide den klassiske variant, men denne her version er med revet citronskal og blå birkes og det er en fuldstændig fantastisk kombination sammen med det søde fra bananen.
Hvis du skal holde en morgenmad for veninderne eller brunch, så er de her pandekager virkelig et hit. Det er slet ikke til at forstå, at de ikke indeholder raffineret sukker. Jeg har lavet dem flere gange. og de bliver altid rost. Iøvrigt har jeg en kategori herinde, som er dedikeret til brunch ideer, så dem kan du tjekke ud her.
Bananpandekager uden sukker
Disse bananpandekager med hytteost og havregryn er helt uden raffineret sukker. De bliver sødet med banan, så hvis du har en banan, som er ved at være overmoden, så vil den være helt perfekt til disse bananpandekager.
De smager godt både kolde og varme, så du kan sagtens lave en dobbelt portion og gemme nogle til dagen efter. Hvis de ikke bliver spist, så kan du også fryse dem, og så varme dem i ovnen, når du skal bruge dem.
Bananpandekager med hytteost, citron og blå birkes
Disse bananpandekager skiller sig ud fra mange andre bananpandekageopskrifter, da de også indeholder hytteost. Hytteost er et friskmælksprodukt, som har en meget mild smag og et højt indhold af protein. Det er med til at gøre pandekagerne mere svampede i konsistensen. Du kan læse mere om hytteost her, hvis du har lyst.
Er du ikke fan, så kan pandekagerne også laves uden hytteost. Så kan du evt. putte et ekstra æg i.
Opskrift på bananpandekager med hytteost og havregryn
Reklamelinks er markeret med*
Bananpandekager med hytteost og havregryn
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 banan
- 2 spsk hytteost
- 2 æg
- 1 knivspids salt
- 2 dl havregryn
- ½ øko citron, skallen
- 1 stk bagepulver
- 2 tsk blå birkes
- Kokosolie til at stege i (alternativt kan man også stege i smør eller en smagsneutral olie)
Tilberedelse
- Put bananen, hytteost, æg, salt og havregryn i en food processor eller blend med en stavblender.1 banan,2 spsk hytteost,2 æg,2 dl havregryn,1 knivspids salt
- Tilsæt revet citronskal, bagepulver og birkes og rør rundt.1 stk bagepulver,1/2 øko citron, skallen,2 tsk blå birkes
- Steg pandekagerne i kokosolie i et par minutter på hver side eller til de er helt gennemstegte. Jeg bruger ca 1- 1 1/2 spsk dej pr. pandekage.Kokosolie til at stege i
Opskrifter på sunde pandekager
Jeg er vild med pandekager og heldigvis er det ingen sag at lave sundere variationer. Altså, misforstå mig ikke, jeg ELSKER helt klassiske pandekager. Men er du på jagt efter pandekager uden raffineret sukker, så er her tre opskrifter, som jeg kan anbefale 🙂