Banankage i bradepande med chokolade

Jeg elsker en god banankage. Den må gerne være fast i konsistensen, men samtidigt svampet og have en intens smag af banan og chokolade. De krav lever denne banankage i bradepande med chokolade op til. Den er godkendt af min datter og det meste af familien faktisk.

Det bliver bagt i en bradepande, så den er god til at have med til fester og andre former for sammenkomster. Det er også en kage, som du kan lave dagen før. Faktisk bliver den næsten bare bedre af at få lov til at stå en dag.

Jeg serverede kagen til min søns barnedåb. En lille fejring for den aller nærmeste familie og der fik den en masse ros. Tror muligvis min datter stod for mere end ét enkelt stykke, host host. Hvis du står over for at skulle lave mad til en masse mennesker, så udgav jeg også dette indlæg ‘Mad til barnedåb‘ i forbindelse med min datters barnedåb, der var et noget større arrangement.

Opskrit på banankage i bradepande med chokolade

Denne banankage i bradepande med chokolade er genial at bage, hvis du har nogle modne bananer liggende, som du gerne vil have brugt. Og ja, de skal helst være modne – tæt på ‘nu kan de snart ikke spises længere’. Så har de nemlig udviklet mest sødme og det er jo godt til en kage 🙂

I denne version af banankage i bradepande har jeg puttet en masse chokolade i, men du kan også vælge at undlade lidt af chokoladen og i stedet putte hakkede valnødder i. Det kunne også være lækkert.

børnevenlig banankage i bradepande

Kan banankage i bradepande fryses?

Ja, du kan godt fryse denne kage, men jeg vil anbefale dig, at du lader være med at putte glasur på, og så først putter glasur og evt krymmel på, når den er tøet op. Det tager ingen tid 🙂

Hvor længe kan banankage i bradepande holde sig?

Som jeg også har skrevet tidligere, så er det en meget svampet og fugtig kage, så den kan sagtens holde sig en dag eller to. Du kan derfor godt lave den dagen før den skal bruges.

banankage i bradepande
Banankage i bradepande

Reklamelinks er markeret med*

børnevenlig banankage i bradepande
5 fra 5 stemmer

Banankage i bradepande med chokolade

Den skønneste, svampede banankage med chokoladestykker og chokoladeglasur. Perfekt til fester og sammenkomster.
Antal: 24 stykker (1 kage)

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser 

  • 150 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 æg
  • 6 modne bananer
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • smør til at smøre formen

Til chokoladeglasuren

  • 18 spsk flormelis
  • 3 spsk kakaopulver
  • vand

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Smelt imens smøret i en lille gryde.
  • Mos bananerne i en skål med en gaffel eller brug din hånd til at mose dem sammen. Jeg bruger altid en hånd, da jeg synes det går hurtigere og er nemmere. Hæld de moste bananer ned til æggeblandingen.
  • Bland nu hvedemel, bagepulver og salt i skålen og tilsæt til sidst det smeltede smør. Vend det hele godt rundt. Jeg bruger en dejskraber.
  • Hak chokoladen groft og vend halvdelen i dejen.
  • Hæld nu dejen i en smurt form (ca. 23×33 cm) og fordel så resten af chokoladen oven på og tryk det let ned med bagsiden af en ske.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn på 200 grader (almindelig) i ca. 35 minutter. Når du kan stikke en gaffel eller en tandstik i uden at der kommer dej på, så er den færdig.
  • Lad kagen køle helt af og pynt den så med glasur og krymmel.

Sådan laver du glasur

  • Bland flormelis og kakaopulver
  • Tilføj langsomt vand meget lidt af gangen og bland løbende. Gør dette indtil du får den rette konsistens. Du kan altid hælde mere flormelis eller kakaopulver i, hvis du kommer til at putte for meget vand i.

Noter

Bradepande i målene ca. 23-33 cm
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Opskrifter med modne bananer

Vi kender nok alle til det med at have nogle overmodne bananer liggende. Heldigvis så kan du bruge dem til en masse forskellige ting. Du kan:

svampet banankage i bradepande
banankage opskrift bradepande
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 5 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments