Stakkels Tais er allerede ved at være godt træt af græskar, men jeg har først lige taget hul på sæsonen, muhahaha. Jeg æælsker græskar og der findes så mange forskellige måder at bruge dem på. Både i det søde og det salte køkken. Sunde er de også.
Her har jeg lavet bagte hokkaidobåde, som jeg har drysset med olivenolie, flagesalt og timian. Er det ikke som om, at alt bare smager bedre med de tre ting drysset på?
Bagt hokkaido med timian
De er lidt sprøde udenpå (ikke meget) og super bløde og smattede indeni. På den gåde måde altså!
Her har du en nem guide til, hvordan du laver dem 😀
Tjek også min opskrift på sunde og svampede hokkaido pandekager lige her.
Reklamelinks er markeret med*
Bagt hokkaido med timian
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 hokkaido
- 5 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 spsk flagesalt
Tilberedelse
- Skær græskaret over og udhul det for kerner. Gem evt. kernerne og rist dem i ovnen med lidt salt og olie.1 hokkaido
- Skær derefter græskaret i skiver a ca 1 cm og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Skrællen kan sagtens spises.
- Drys med olivenolie, salt og hakket frisk timian:5 spsk olivenolie,2 spsk flagesalt,1 håndfuld frisk timian
- Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 30-35 min eller til de er helt bløde og begynder at tage lidt farve.